Hlavní obsah

Silný požár zcela zničil továrnu na barvy v Londýně, přes noc na místě zasahovala téměř stovka hasičů

Jeden ze svědků natočil požár londýnské továrny na barvy na kameru (video:AP/SHULEM STERN).

 

Reklama

Z místa se valil obrovský mrak kouře a podle svědků šlehající plameny stoupaly do výšky až sto metrů. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Továrna byla v době požáru prázdná.

Článek

Silný požár zachvátil v pondělí před devátou hodinou večerní továrnu na barvy v oblasti Brent Cross v severním Londýně. Na místě zasahovalo nejméně patnáct hasičských vozů a 97 hasičů. Uvedl to server The Guardian.

Požár pravděpodobně továrnu zcela zničil. Na místě nejsou hlášená žádná zranění, protože továrna byla v době vzniku požáru prázdná. Proč budova hořela, není jasné.

Londýnský hasičský sbor místní obyvatele varoval, aby se nepohybovali v blízkosti požáru.

Záchranná a hasičská služba uvedly, že obdržely asi 45 hovorů s informací o požáru velmi krátce poté, co propukl. Podle informací serveru The Independent bylo možné vidět oheň na míle daleko.

Hasiči bojovali s požárem i v úterních ranních hodinách. V této chvíli je podle informací místní záchranky oheň pod kontrolou.

Mluvčí londýnské záchranné služby uvedl, že se jedná o výrazný požár, a doporučil, aby se lidé vyhnuli postižené oblasti, a místním pak, aby nechali zavřená okna.

Jeden ze svědků, 33letý Achal Dhillon, uvedl, že než se hasičům podařilo oheň uhasit, hořel velmi intenzivně asi 30 minut.

Reklama

Doporučované