Hlavní obsah

Šírl před rokem napadl protihráče i sudího, nyní žádá o prominutí zbytku trestu. Už to neudělám, slibuje

Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

Bývalý fotbalový reprezentant Radek Šírl přesně před rokem napadl v zápase Zbuzan proti Vysokému Mýtu protihráče a také rozhodčího. Za běsnění během divizního zápasu vyfasoval od disciplinární komise trest na dva roky. Nyní žádá o prominutí zbytku trestu.

Článek

Duel mezi Zbuzany a Vysokým Mýtem se přesně před rokem nedohrál. Důvod? Bývalý reprezentant Radek Šírl v divizním utkání napadl nejdříve protihráče a poté i rozhodčího. Zápas byl tak kvůli inzultaci sudího kontumován a Vysoké Mýto si připsalo tři body.

„Panu Šírlovi byl udělen trest dvacet čtyři měsíců zastavení závodní činnosti nepodmíněně,“ řekl před rokem novinářům Zdeněk Tasch, šéf disciplinární komise. „Věděli jsme, že po půlce trestu můžeme požádat o prominutí zbytku trestu. Hned po udělení trestu jsem věděl, že budu chtít ještě pokračovat v kariéře,“ vysvětluje Šírl.

Dnes sedmatřicetiletý fotbalista před rokem vyfasoval zákaz činnosti na samotné horní hranici sazebníku. „Neumím hrát na půl plynu. Samozřejmě vím, že to byl zkrat, který se už stal. Věřím, že něco podobného už nezopakuji,“ myslí si bývalý levý obránce, který svou kariéru nastartoval v Bohemians 1905.

Fotbalista, který v dresu Zenitu Petrohrad vyhrál i Pohár UEFA, se nyní během nucené roční pauzy udržuje a chodí trénovat se svým týmem ze Zbuzan. „Chodil jsem se i dívat na zápasy a hrál různé přáteláky nebo charitativní duely třeba za Real Top Praha,“ pokračuje Šírl.

„Během některých našich divizních zápasů jsem byl něco jako asistent trenéra. Na druhou stranu se stále považuji za hráče, ale zkusil jsem si to i z druhé strany,“ dodává osminásobný český reprezentant.

O dalším osudu fotbalisty, který v lize nastoupil naposled na konci listopadu roku 2015 v dresu Bohemians, rozhodne disciplinární komise nejdříve 7. listopadu, protože teprve ve čtvrtek uplyne přesně rok od udělení trestu.

Reklama

Související témata:
Radek Šírl

Doporučované