Hlavní obsah

Skiresort Buková hora připravuje zahájení sezony na 18. prosince

Foto: Getty Images

Ilustrační fotografie.

Reklama

Skiresort Buková hora na Orlickoústecku již zahájil přípravu na zimní sezonu. O víkendu začal zasněžovat.

Článek

„Sezonu by mohl zahájit 18. prosince, pokud to epidemická situace dovolí,“ řekl Petr Toman ze skicentra. „Teploty byly super, podařilo se nám udělat dost práce. Byla i nízká vlhkost a sněhu se udělalo dost. Na ochlazení čekáme, jsou na dohled,“ řekl Toman.

Kdyby byla dostatečná zima a vlhkost a sněžná děla mohla pracovat naplno, za deset dní bude celý areál kompletně zasněžený. Obvyklé jsou ale výkyvy teplot a provozovatelé skicenter musí sněžná děla, když se oteplí, vypnout.

„Teď děláme všechno pro to, abychom byli připravení zahájit sezonu, s čím přijde vláda, musíme akceptovat a umět zvládnout,“ řekl Toman.

Zaměstnanci teď dělají údržbu veškerého zařízení, dnes například dělají na obou stranách kopce zátěžové zkoušky lanovek.

Středisko se podle něj rozrůstá, na straně Červené Vody se staví apartmány. „Pozemky jsme zasíťovali a prodali soukromým investorům. Poměrně ve velkém tam staví,“ řekl Toman s tím, že Bukovka prožívá druhou větší etapu rozvoje, což bude přínosem k celoročnímu provozu.

Ski Bukovka spojuje pět sjezdových tratí, které vedou na Bukovou horu z tradičního střediska Čenkovice do novějšího areálu Červená Voda. A v areálu je kromě sjezdovek dětský park, snowpark a fun zone.

Reklama

Doporučované