Hlavní obsah

Skladby inspirované epidemií do soutěže přihlásilo 14 autorů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Celkem 14 písní inspirovaných aktuální společenskou a epidemickou situací se sešlo v soutěži, kterou před časem vyhlásilo internetové Rádio Ostravan pro hudebníky z Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Článek

Vítěznou skladbu vybere porota do poloviny prosince. Na vítěze čeká poukaz na hudební nástroje v hodnotě 10 000 korun. ČTK to dnes řekl spolupracovník rádia a zároveň člen soutěžní poroty Milan Bátor.

Písně do rádia poslalo čtrnáct různých autorů, přičemž jejich skladba je podle vyhlašovatelů soutěže pestrá, a to jak žánrově, tak obsahově. „V zadání soutěže jsme autorům dali volnou ruku. Bylo na nich, jak se k tématu postaví, zda svou píseň pojmou jako truchlozpěv, zda se naopak na současnou situaci podívají s vtipným nadhledem nebo zvolí úplně jinou formu,“ dodal.

Jména účastníků soutěže budou postupně zveřejněna v příštích dnech. „Mohu prozradit, že z větší části jde o zavedené a známé kapely a interprety, v některých případech jde o profesionální muzikanty,“ dodal. Tvořit a přihlašovat se mohli umělci spojení s Moravskoslezským krajem, ať už jde o profesionální, nebo amatérské autory či kapely. Do soutěže byly zařazeny výhradně zpívané a otextované písně, nikoliv instrumentální skladby. Zaslaná píseň navíc nesměla být zveřejněna před vyhlášením výsledků soutěže.

Internetové Rádio Ostravan vysílá od 20. září. Hraje hudbu všech žánrů, ale výhradně autorů a interpretů, kteří žijí v Moravskoslezském kraji nebo z něj pocházejí a strávili tam aspoň část tvůrčího života. Za vznikem rádia stojí internetový portál ostravan.cz, který se už sedm let věnuje kulturnímu dění v kraji.

Reklama

Doporučované