Hlavní obsah

Skoro jako před pandemií. American Airlines spustí v létě skoro všechny linky

Foto: Miguel Sanz; Unsplash.com

Ilustrační foto.

Reklama

Aerolinky American Airlines rozšíří svůj letový řád na letní sezónu. Budou létat téměř stejně často jako před pandemií.

Článek

Skoro jako by pandemie už nebyla. Letecká společnost American Airlines ve středu oznámila, že rozšíří svůj letový řád na nadcházející letní období. Informovala o tom stanice CNBC.

Během letní sezóny plánuje největší americká letecká společnost naplnit 90 procent vnitrostátního a 80 procent mezinárodního letového řádu z letních měsíců roku 2019. Zavede proto 150 nových spojů, některé z nich do blízkých zahraničních destinací jako Mexiko nebo Karibik.

Za první čtvrtletí letošního roku zatím celkový počet nabízených letů American Airlines poklesl ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 o 43 procent.

American Airlines a další americké letecké společnosti věří, že rostoucí poptávka po letenkách, kterou zaznamenaly v posledních týdnech, bude nadále růst. Obyvatel očkovaných proti covidu-19 přibývá, cestovní restrikce se ruší a mnohé atrakce, jako například Disneyland, se připravují na znovuotevření.

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) stále doporučuje Američanům, aby necestovali. Na začátku dubna ovšem prohlásilo, že pro plně očkované jedince je nyní cestování nízkorizikovou činností.

Manažeři leteckých firem začnou informovat investory o svých strategiích pro využití zvýšené poptávky po letenkách během tohoto týdne.

„V průběhu pandemie jsme sestavovali svůj harmonogram na základě toho, co nám zákazníci říkali, že chtějí a potřebují,“ uvedl Brian Znotins, viceprezident pro plánování letového řádu American Airlines. „Dnes nám říkají, že se chtějí vrátit k cestování,“ dodal.

Do nabízených destinací společnost přidává destinace v horách nebo na pobřeží. Cestující totiž vyhledávají místa, která jim umožní fyzický odstup od ostatních.

Vzhledem k tomu, že možnosti mezinárodního cestování jsou stále omezené, plánují American Airlines využít své širokotrupé letouny Boeing 777 k domácím letům mezi městy New York, Los Angeles a Miami.

Reklama

Doporučované