Hlavní obsah

Součka chci prodat za víc než 10 milionů eur, řekl Tvrdík. Prozradil, na kolik Číňany přijde Slavia

Podívejte se na rozhovor s Jaroslavem Tvrdíkem nejen o ekonomické kondici fotbalové Slavie a chystaných přestupech.Video: Madl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalová Slavia už pod vedením Jaroslava Tvrdíka realizovala značné množství přestupů. Ale velké peníze putují dosud jen jedním směrem, to když Slavia hráče nakupuje. Na léto chystá Tvrdík novinku: velké přestupy směrem ven z klubu, za podmínek velmi výhodných pro slávistickou klubovou pokladnu.

Článek

Předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík netají, že se řeší další budoucnost českého reprezentanta Tomáše Součka a také další osudy Michaela Ngadeua, fotbalisty z Kamerunu.

„Rád bych prodal Tomáše Součka nad 10 milionů eur,“ konstatoval Jaroslav Tvrdík v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Pustit si ho můžete ve videu nad tímto textem. V přepočtu na koruny by tedy za záložníka rád získal nejméně 257 milionů korun.

O Tomáše Součka, který brzy oslaví 24. narozeniny, projevovaly už v minulosti velký zájem italské kluby ACF Fiorentina či Atalanta Bergamo, ve hře přitom byla zhruba částka 6 milionů eur, ale Slavia ještě za tyto peníze Součka loni v létě uvolnit odmítla.

Michael Ngadeu-Ngadjui už se na konci ledna objevil v Londýně, kde o něm v samém závěru přestupního okna projevil zájem Fulham, účastník Premier League. K přestupu ale nakonec nedošlo. „Byli jsme ochotni uvolnit hráče jen v případě, že bude splacena jeho výstupní doložka. Fulham na nás zkoušel varianty s hostováním, jeho zástupci mluvili o tom, že mají vyčerpaný limit finanční fair play…“

Tvrdík v rozhovoru naznačil, že má pochyby o míře serióznosti chování Fulhamu. „S Michaelem se každopádně chceme sejít a najít cestu, jak přetransformovat jeho výstupní doložku.“

Jde o to, že Ngadeu má ve smlouvě se Slavií zakotvenou sumu, za kterou je klub povinen ho uvolnit na přestup. Spekuluje se, že jde o částku 4,5 milionu eur, což odpovídá sumě 115,7 milionu korun. A Tvrdík by byl rád, kdyby se toto číslo navýšilo.

Mezi exponáty slávistického muzea v Edenu najdete i dres, který mu věnoval Michael Ngadeu:

Tvrdík se v rozhovoru vyjádřil i k nákladným posilám, jejichž potenciál zatím Slavia ještě plně nevyužila, tedy k Peteru Olayinkovi, který přišel za 83 milionů korun, a zejména k Alexandru Balutovi (67 milionů), který toho zatím odehrál opravdu minimum. „Projevuje se, že neumí česky ani anglicky, je to složitější, než jsme čekali, ale dejme tomu ještě čas,“ poznamenal Tvrdík.

Slavii financuje čínský kapitál. Po původním vlastníkovi, společnosti CEFC, vykonává nyní akcionářská práva společnost CITIC. A očekává se akcionářský vstup další čínské firmy Sinobo.

Roční rozpočet Slavie se podle Tvrdíka pohybuje kolem 700 milionů korun. A čínský podíl? „Můžeme mluvit o sumě 300 milionů korun,“ řekl šéf klubu z pražského Edenu.

Hlavní video s rozhovorem najdete nad tímto textem nahoře.

Zde je další část rozhovoru, v níž se Jaroslav Tvrdík vyjádřil ke komplikacím spojeným s plánovaným vznikem nového mládežnického centra Slavie:

Jednání s magistrátem a městskou částí Praha 14 o vzniku mládežnického centra Slavie se rozjíždějí znovu od nuly. Proč? To ve videu vysvětlí Jaroslav Tvrdík.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík se vyjádřil také k důvěryhodnosti ligy, k projektu videorozhodčího a k „politické“ situaci, tedy nastavení mocenských vztahů v českém fotbale.

Tuto část rozhovoru uvidíte ve třetím dílu pořadu Jiná liga, který v premiéře na Televizi Seznam uvidíte v sobotu 2. března.

Reklama

Doporučované