Hlavní obsah

Španělsko vrátilo do Maroka 116 migrantů, kteří včera přelezli plot

Při průniku do španělské enklávy Ceuty zranili migranti několik policistů kyselinou.

Reklama

Migranty, kteří ve středu překonali plot v Ceutě, poslala španělská vláda zpět. Při nelegálním překročení hranic zranili migranti sedm policistů.

Článek

Španělská policie dnes vrátila do Maroka 116 migrantů, kterým se ve středu podařilo překonat bezpečnostní bariéru mezi Marokem a Ceutou, španělskou enklávou na severu Afriky. Informoval o tom deník La Vanguardia s odvoláním na španělské ministerstvo vnitra. Rabat s převzetím běženců souhlasil už ve středu.

Do Marockého království byli navráceni dnes ve skupinkách po deseti na základě dohody, kterou Španělsko s Marokem uzavřelo v roce 1992.

K incidentu došlo ve středu ráno kolem deváté hodiny místního času. Hranici se pokusily zdolat tři stovky migrantů. Při překonávání plotu použili někteří z nich ostré předměty, kyselinu a nehašené vápno, čímž způsobili zranění sedmi španělským policistům.

Stalo se to na stejném místě, kudy před měsícem proniklo do Ceuty z marockého území přes 600 migrantů. I oni tehdy překonali dvojitý, šest metrů vysoký plot zakončený ostnatým drátem.

Španělské ministerstvo vnitra už po červencovém incidentu španělskou posádku na místě posílilo o dvě desítky mužů, pět vozů a helikoptéru s nočním viděním.

Reklama

Doporučované