Hlavní obsah

Společnost Smartwings začne znovu létat. Nejdříve do Splitu

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Aerolinky Smartwings začnou obnovovat provoz, od 10. června plánují spustit lety do Splitu. Dalšími dopravci, kteří ohlásili návrat do Prahy, je Air Serbia s lety do Bělehradu a Brussels Airlines, jež budou létat do Bruselu.

Článek

Linka do chorvatského Splitu je první pravidelnou linkou, kterou dopravce Smartwings obnovuje po přerušení provozu kvůli koronavirové krizi. Rozhodnutí o obnovení letů přišlo společně s uvolněním cest do Chorvatska. Druhý český dopravce ČSA aktuálně provozuje pět pravidelných linek, a to do Paříže, Amsterdamu, Frankfurtu nad Mohanem, Stockholmu a Bukurešti.

V současnosti vedle ČSA létají z Prahy další čtyři dopravci. Provoz po krizi obnovily KLM do Amsterdamu a Eurowings do Düsseldorfu. Bez přerušení fungují linky do Minsku od Belavie a do Sofie od Bulgaria Air.

Další linky budou spuštěny během června. Novinkou je obnovení linky do Bruselu, kam začnou od 14. června létat Brussels Airlines. Další nově obnovenou linkou jsou spoje do Bělehradu od Air Serbia. Už dříve ohlásila obnovení spojení do Frankfurtu Lufthansa, která začne létat od 1. června. O dva dny později spustí linky do Paříže Air France a od 5. června pak Swiss International Air Lines spojí Prahu s Curychem. Od července spojení do Helsinek obnoví Finnair.

Provoz na pražském letišti tak pomalu ožívá. V dubnu letiště zaznamenalo bezprecedentní pokles provozu o 99,6 procenta a odbavilo 5031 cestujících.

Reklama

Doporučované