Hlavní obsah

Byla vycházející hvězdou španělské cyklistiky, tragicky zahynula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Real Federacion Española De Ciclismo

Estela Domínguezová byla označována za „jednu z nejslibnějších jezdkyň Španělska“.

Reklama

Předčasná smrt devatenáctileté cyklistky Estely Domínguezové pohnula celou španělskou cyklistikou.

Článek

Mladá španělská cyklistka Estela Domínguezová zemřela poté, co ji ve čtvrtek odpoledne během tréninku srazil kamion.

O tragédii informovala stanice BBC, která se odkázala na prohlášení, které v pátek vydala Španělská cyklistická federace (RFEC). Píše se v něm, že se neštěstí stalo na křižovatce dvou rychlostních silnic ve městě Salamanca. Domínguezová, které bylo pouhých 19 let, byla podle RFEC „jednou z nejslibnějších jezdkyň národního týmu“.

„Hluboce litujeme její smrti a chceme vyjádřit upřímnou soustrast jejím příbuzným,“ dodal RFEC. „Celá španělská cyklistika truchlí.“

Domínguezová v loňské sezoně obsadila druhé místo v národním poháru juniorek a na mistrovství Španělska skončila v první pětce jak v silničním závodě, tak v časovce. Server Cycling Up To Date dodává, že byla také vybrána k účasti na závodě Světového poháru v Benidormu. Od začátku roku 2023 působila v elitní ženském týmu Sopela.

„S nesmírnou bolestí jsme se dozvěděli, že dnes odpoledne zemřela naše cyklistka Estela Domínguezová, která se stala obětí nehody při tréninku. V těchto těžkých chvílích jsme myšlenkami s její rodinou. Odpočívej v pokoji,“ uvedla její tým na twitteru.

Nadějná závodnice byla dcerou známého cyklisty Juana Carlose Domíngueze, který v 90. letech a v roce 2000 závodil za týmy Kelme, iBanesto, Phonak a Saunier Duval a v roce 2002 vyhrál etapu na Giro d'Italia.

Její smrt pohnula celou španělskou cyklistickou scénou. Alejandro Valverde, vítěz prestižního závodu Vuelta a España v roce 2009, zveřejnil svou soustrast na sociálních sítích.

„Neexistují žádná slova, která by něčemu takovému pomohla. Posílám všechnu svou lásku rodině a přátelům Estely Domínguezové a zejména jejímu otci, se kterým jsem ve svých začátcích sdílel tým,“ dodal na twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované