Hlavní obsah

Český sen o hokejovém finále se nenaplnil. Junioři nestačili na Švédy

Foto: Profimedia.cz

Otto Stenberg se raduje po střele do české branky na mistrovství světa „dvacítek“.

Reklama

Po dvou letech si čeští junioři zahrají zase o bronz. V semifinále nestačili na domácí švédské hokejisty. Ti je porazili 2:5. Češi si na soupeře v duelu o třetí místo počkají z duelu USA–Finsko.

Článek

Sny o finále na účast na hokejovém mistroství světa do 20 let se českému týmu nesplnil. V semifinále je totiž porazili domácí Švédi. Česká reprezentace má ale stále šanci získat bronz. O to si zahrají v pátek s poraženým ze zápasu USA s Finskem, píše Sport.cz.

O prohře rozhodla třetí třetina. Do ní hokejisté vstupovali v nerozhodném stavu, ale během které čeští hokejisté třikrát inkasovali. Zápas skončil s celkovým skóre 2:5.

Začátek zápasu přitom nevypadal pro Česko vůbec špatně. V sedmé minutě se čeští hokejisté dostali do vedení po překvapivé střele Matyáše Melovského. Jenže ve 12. minutě přišlo vyrovnání z hole Thea Lindsteina, který využil chyby Hrabala.

Ve druhé třetině překvapil Axel Sandin-Pellikka chytajícího Hrabala. Česko ale dokázalo dorovnat. V poslední třetině ale už na Švédy nestačilo. Vítěznou trefu z přesilovky trefil kanonýr Jonathan Lekkerimäki. V 52. minutě kvůli chybě celé formace zvýšili Švédové na 4:2. Poslední hřebíček do rakve pak zarazil Jonathan Lekkerimäki.

Reklama

Doporučované