Hlavní obsah

Video: Já král, trenér. Belgický panovník potrápil fotbalovou reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Král Filip Belgický spolu s trenérem fotbalové reprezentace připravují tým na nadcházející šampionát v Kataru. Video: The Belgian Monarchy, Youtube.com

 

Reklama

Belgická fotbalová reprezentace před blížícím se mistrovstvím světa ve fotbale získala významnou posilu do trenérského týmu. Není jí nikdo jiný než samotný panovník.

Článek

Je veřejně známo, že král Filip Belgický je zarytým fanouškem národního týmu a jezdí sledovat zápasy reprezentace na mezinárodní akce.

V roce 2018 například navštívil mistrovství světa v Rusku, kde na tribuně sledoval zápas Belgie–Tunisko. Po zápase se objevil v šatně, aby svému týmu poblahopřál a pohovořil s hráči.

Na oficiálním twitteru belgické královské rodiny se nyní objevilo video, na němž panovník radí trenérovi belgické reprezentace Robertu Martínezovi se sestavou. A pak sám vede trénink.

Celá akce je myšlena jako podpora týmu před startem šampionátu, kde patří Rudí ďáblové, jak se Belgičanům přezdívá, mezi favority turnaje.

Dále o MS

Pořadatelská země letošního fotbalového šampionátu čelí četné kritice. Teď jsou navíc katarské úřady podezřelé z toho, že si platí falešné fanoušky, aby vytvářeli atmosféru.

Nejenom belgický král podpořil před turnajem svůj národním tým.

Britský princ William, který je zároveň prezidentem Fotbalové asociace, nečekaně zavítal do St. George's, kde se hráči připravovali na turnaj v Kataru, píše web royalcentral.

Následník trůnu přítomným hráčům popřál štěstí a řekl: „Hrajte jeden za druhého, podporujte se, užívejte si to a určitě to dotáhnete daleko.“

Všem 26 členům týmu trenéra Garetha Southgatea poté princ z Walesu předal jejich číslo uloženém ve zvláštním boxu. V něm nechyběl ručně psaný vzkaz manažera týmu: „Noste dres s hrdostí a chopte se příležitosti zapsat se do historie.“ Součástí byla i historie daného čísla a fotografie dalších hráčů, kteří ho nosili na velkých turnajích.

Od 20. listopadu do 18. prosince 2022 probíhá v Kataru MS ve fotbale 2022.

Tři fotbalisté se už nyní zapsali do historie, protože obdrželi čísla, která nikdy předtím hráči Anglie na mistrovství světa nenosili. Rozhodnutí FIFA rozšířit družstva z 23 na 26 hráčů znamená, že Callum Wilson (24), James Maddison (25) a Conor Gallagher (26) mají nyní jedinečné anglické dresy.

Trenér Southgate k návštěvě prince řekl: „Byl to hezký okamžik být s týmem a princem Williamem, který je naším velkým podporovatelem.“

Anglie hraje první zápas 21. listopadu 2022, utká se s Íránem.

Čtěte více o MS ve fotbale v Kataru na Sport.cz

MS ve fotbale v letošním roce probíhá v netradičním zimním termínu od 20. listopadu do 18. prosince 2022 v Kataru.

Reklama

Doporučované