Hlavní obsah

Slavia je blízko nečekaného skalpu

Foto: Profimedia.cz

Mojmír Chytil v domácím zápase Slavie proti Tiraspolu (6:0).

Reklama

aktualizováno •

Ve čtvrtek večer bojovaly v evropských pohárech Sparta, Slavia i Plzeň. Červenobílí jsou blízko možnosti vyhrát svou skupinu.

Článek

Vyhrát skupinu Evropské ligy, když vám los přidělí za soupeře AS Řím, by byl nečekaný skalp pro kterýkoliv český klub, i pro Slavii. Červenobílí ale mají k podobnému kousku docela blízko.

Slavia ve čtvrtek večer vyhrála v moldavském Tiraspolu 2:3 a v posledním kole jí tak stačí bodovat se Ženevou, aby skončila téměř s jistotou na prvním místě.

Kromě skalpu AS Řím přináší toto prvenství ještě jeden důležitý bonus: Vítěz postupuje rovnou do osmifinále Evropské ligy, zatímco druhý musí přejít ještě přes jednoho soupeře navíc.

Slávisté, například Lukáš Provod nebo zastupující hlavní trenér Jaroslav Köstl, upozorňovali před utkáním, že domácí výhra nad Šeriffem v poměru 6:0 klame tělem. „Vyšlo nám úplně všechno,“ přiznal v rozhovoru pro slávistický web Lukáš Provod.

Trenér Köstl, který zastoupil Jindřicha Trpišovského, jenž zůstal v Praze se zlomeným nosem, mluvil podobně. „Jak říkal Lukáš, ten první zápas byla taková anomálie, kdy nám hodně pomohly rychlé góly a zápas se nám pak hodně usnadnil. Šeriff to neodehrál dobře dozadu. I pod novým trenérem pořád vidíme extrémní technickou kvalitu hráčů směrem dopředu. Víme, jak se tu trápil AS Řím. Nečeká nás nic jednoduchého,“ byl přesvědčen Köstl.

Zápas Slavia nakonec rozhodla ve svůj prospěch brankou z penalty v páté minute nastavení druhé půle.

Trpišovský na dálku

V roli hlavního trenéra v Evropské lize byl Köstl poprvé, ale sám říká, že celý trenérský štáb je s Jindřichem Trpišovským sehraný tak, že to neměla být pro Slavii velká patálie. „S Jindrou jsme mluvili v úterý a znovu po předzápasovém tréninku,“ řekl Köstl.

Na lavičce Slavie nebsi tentokrát ani asistent Zdeněk Houštecký, který dostal trest od UEFA za chování při domácím zápase proti AS Řím.

Pro Slavii nebylo ani větší komplikací, že v Praze zůstali dva klíčoví hráči: Tomáš Holeš a Petr Ševčík. U obou klub naznačil, že jde o preventivní opatření, chce tedy předejít zranění. Což by naznačovalo, že si Slavia proti Tiraspolu věřila i bez těchto opor.

V Moldavsku panovalo drsné zimní počasí, hlavní stadion byl i přes sněhové přívaly připraven na zápas dobře, jak potvrdil Lukáš Provod.

Reklama

Doporučované