Hlavní obsah

Sparta si udržela naděje na postup. Jediný gól zápasu vstřelil Haraslín

Foto: Profimedia.cz

Střelec vítězného gólu Lukáš Haraslín.

Reklama

Pražská Sparta porazila v důležitém zápase španělský Betis a zvýšila své šance na postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. Naděje na postup ale může zkomplikovat večerní souboj Rangers s Arisem Limassol.

Článek

Sparta nad španělským týmem v evropských pohárech vyhrála po 11 letech. Po křížné střele jediný gól zápasu vstřelil křídelník Lukáš Haraslín. Real Betis měl v průběhu zápasu hodně šancí a zejména na jeho konci se hráči intenzivně tlačili do koncovky, překonat dánského brankáře Petera Vindahla se jim ale nepodařilo.

Díky nečekanému vítězství si tak Sparťané udrželi naděje na postup. Fanoušci Sparty nyní musí doufat v příznivý výsledek zápasu skotských Rangers s Arisem Limassol z Kypru, který se hraje od 21 hodin. Sparta i Rangers mají momentálně v tabulce sedm bodů. Rangers ale mají se Spartou lepší vzájemné zápasy, v případě bodové rovnosti by tak do vyřazovací fáze postoupili Rangers.

Sparta by také mohla do jarní části evropského poháru postoupit, kdyby v posledním kole porazila Aris Limassol a Rangers porazili Real Betis. V takovém případě by ze hry vypadl španělský klub.

Viktoria Plzeň, která v albánské Tiraně zvítězila nad kosovským týmem FC Ballkani nejtěsnějším rozdílem 1:0, má v Evropské konferenční lize už zajištěný postup z prvního místa skupiny C. Jediný gól zápasu vsítil záložník Pavel Šulc.

Ve skupině plzeňského klubu chorvatské Dinamo Záhřeb zvítězilo na hřišti Astany 2:0 a se šesti body tak má k postupu ze skupiny také dobře nakročeno.

Reklama

Doporučované