Hlavní obsah

Záběry z oslav: „Chybělo nám Nagano a vy jste ho přinesli“

Foto: Renata Matějková, Seznam Zprávy

Hokejoví fanoušci v neděli zaplnili Staroměstské náměstí.

„Kluci, tohle se do … musí oslavit,“ znělo šatnou mistrů světa. Davy na Staroměstském náměstí šílely, ale česká hokejová reprezentace nezůstala pozadu. Šampaňské skrápělo všechny přítomné a zásah dostal i prezident republiky.

Článek

Češi jsou opět mistři světa v hokeji. Oslavy dlouho vytouženého zlata na sebe nenechaly dlouho čekat. Davy šílely hned po odbití poslední vteřiny finálového zápasu hokejového šampionátu, kde se utkali čeští hráči se Švýcary. Hokejová reprezentace začala s oslavami už v kabině.

Poté, co mistři světa přišli za obrovského potlesku a nadšeného řevu do šatny, se slova ujmul útočník Roman Červenka. Všechny uklidnil, všem poděkoval a řekl: „Kluci, tohle se do … musí oslavit.“ V tu chvíli už vzduch skrápělo šampaňské, jak ukazují záběry přímo z kabiny, které sdílel Český hokej.

Do kabiny přišel hokejistům pogratulovat i prezident republiky Petr Pavel. „Tahle země takovéto vítězství potřeboval jako sůl. Chybělo nám nové Nagano a vy jste ho přinesli,“ řekl mimo jiné.

Ani prezident se poté neubránil zásahu napěněného šampaňského.

Při oslavách se nezapomnělo ani na fanoušky. Za tým jim poděkoval střelec prvního finálového gólu David Pastrňák. „Moc děkujeme za podporu. Jsme na vás moc pyšní a jsme moc rádi, že jsme to vyhráli,“ řekl ve zdravici ze šatny. „Uvidíme se na Staromáku.“

Tam už se mezitím slavilo v plném proudu. Davy fanoušků jásaly a skandovaly „Kdo neskáče, není Čech“. Na jednom z videí, které koluje po sociálních sítích, je vidět, jak jeden z rozjařených fanoušků dokonce vylezl na střechu hasičského auta.

Podobně nadšená atmosféra panovala i přímo před stadionem.

Doporučované