Hlavní obsah

Ledecká je zpátky na lyžích. V super-G ztratila na vítězku tři vteřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Ester Ledecká dnes ve Svatém Mořici absolvovala superobří slalom.

Reklama

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se vrátila k lyžování. Po více než po 631 dnech, kdy se léčila se zlomenou klíční kostí, se účastnila superobřího slalomu ve švýcarském Svatém Mořici. Skončila třiadvacátá.

Článek

Ester Ledecká se po jednadvaceti měsících vrátila na lyže – v pátek se objevila na Světovém poháru super-G ve švýcarském Svatém Mořici. Na nejlepší ale nestačila a obsadila 23. pozici se ztrátou více než tří vteřin na vítěznou Italku Sofii Goggiaovou, píše ČT Sport.

„Nezajela jsem dobrou jízdu, to je zcela jasné, ale dělala jsem, co jsem mohla. A jsem ráda, že mám za sebou první závod po tak dlouhé době a budu mít od čeho se odrazit,“ hodnotila česká trojnásobná olympijská vítězka, kterou cituje Idnes Sport. „Trať byla hodně těžká, byla špatná viditelnost. Je tady minimálně deset bran, za kterými vůbec nevidíte, jakým směrem vás to za vlnou vyhoupne.“

Jednatřicetiletá rodačka z Bergama Goggiaová si připsala už svoji 23. výhru ve Světovém poháru. Na super-G pak zvítězila hned šestkrát. „Jsem trochu překvapená, ten čas mi tak dobrý nepřipadal. Rozhodně jsem jela na hraně, protože jsem toho moc neviděla. V rozhodujících místech jsem si ale správně najela a to mi dalo rychlost,“ řekla Goggiaová.

Ledecká se měla původně k závodění vrátit už v polovině listopadu a měla se účastnit dvou sjezdů v Zermattu. Ty se ale kvůli špatnému počasí neuskutečnily. Naposledy závodila na závěr předminulé sezony při finále v Courchevelu. Následující ročník musela vynechat kvůli zlomenině klíční kosti.

Reklama

Doporučované