Hlavní obsah

Nejtěžší překážka Velké pardubické byla krutá, kůň Stuke utrpěl fatální zranění

133. ročník Velké pardubické vyhrál její největší favorit, desetiletý valach Sacamiro.

Reklama

Článek

Letošní ročník Velké pardubické se rozhodoval na nejtěžší a nejznámější překážce, Velkém Taxisově příkopu. Skončila na něm téměř polovina startovního pole.

Smrtelný byl skok pro devítiletého ryzáka jménem Stuke s francouzským žokejem Benoitem Claudicem v sedle. Těsně před překážkou začal jezdci bočit doleva a způsobil hromadný karambol. Navzdory prvním zprávám, že všichni koně z trati odešli po svých, zveřejnilo později Dostihové závodiště Pardubice (DZP) zprávu, že Stuke se zranil fatálně, měl si srazit vaz.

Vážné potíže měl jezdec ryzáka Argana Martin Liška. Po pádu ho podle informací webu iSport.cz museli na místě oživovat, byl převezen do nemocnice. Z vyjádření DZP vyplývá, že by už měl být v pořádku.

Podívejte se na snímky ze 133. ročníku slavné steeplechase:

+6

O Velké pardubické

„Nikdy si nestěžovala,“ říkají o Latě Brandisové její příbuzní. Ani když jí vzali veškerý majetek. Ani když jí ho vzali podruhé a vyhnali ji ze zámku do primitivní chaty v lese. Byla mimořádně hrdá a statečná.

Jeden z největších překážkových závodů vůbec. A také jedna z nejstarších sportovních událostí české historie. Velká pardubická je fenoménem, který každou druhou říjnovou neděli přiláká i ty, kdo koňským dostihům nefandí.

Reklama

Doporučované