Hlavní obsah

Sen o medailích se splnil. Čeští hokejisté porazili Finsko 8:5

Foto: Profimedia.cz

Čeští hokejisté se radují po zisku bronzu.

Reklama

Ještě na začátku poslední třetiny se mohlo zdát, že Finové české hokejisty převálcují. Poslední minuty utkání však českým juniorům vyšly – skórovali hned pětkrát. Z mistrovství světa do 20 let si tak Češi odvezou bronz.

Článek

Čeští hokejisté v pátek bojovali na Mistrovství světa do 20 let v Göteborgu o bronzové medaile. A i když v prvních dvou třetinách Finové české juniory na ledě potrápili, poslední třetina přinesla změnu, která českému týmu nakonec vynesla bronz. Čeští hokejisté nejen dorovnali, ale nakonec porazili Finsko 8:5.

První dvě třetiny se zdálo, že Finové mají navrch. Na konci druhé třetiny to vypadalo, že stav bude 2:5. Českému týmu se však podařilo v oslabení skórovat a Ondřej Becher v posledních sekundách zvládl snížit stav na 3:5. Především závěr poslední třetiny pak nabídl českým fanouškům velice rychlý obrat. Český tým juniorů totiž v poslední třetině vstřelil pět gólů, přičemž čtyři z nich padly až v posledních dvou minutách.

O nečekaný obrat se do velké míry zasadil Ondřej Becher, který střelil během utkání tři góly a u dalších dvou asistoval. V 59. minutě se mu podařilo dorovnat skóre na 5:5 a svou střelou zakončil i celé utkání, ve kterém se rozhodovalo o tom, kdo dostane bronz.

Vedle Bechera dali gól i kapitán týmu Jiří Kulich, Tomáš Hamara a Jakub Štancl. Český tým do 20 let se očividně oklepal z utkání se Švédskem, které skončilo 2:5 a navázal na výhru s Kanadou, kterou hráči porazili 3:2.

Reklama

Doporučované