Hlavní obsah

Volby dopadly hrozivě. Možná je to únavou ze svobody, říká lídr Starostů

Povolební rozhovory Seznamu: volební lídr STAN Jan Farský.

 

Reklama

Seznam Zprávy přinášejí povolební rozhovory s lídry, jejichž strany se v pátečním a sobotním hlasování dostaly do Poslanecké sněmovny.

Článek

Starostům a nezávislým se ve volbách těsně podařilo překročit pětiprocentní hranici a ve Sněmovně tak budou mít šest poslanců. Přestože chtěli získat 7 %, skončili na 5,17 %.

Hnutí volebního lídra Jana Farského a předsedy STAN Petra Gazdíka už ohlásilo, že se připravuje na opoziční roli. Odmítá jít do případné koalice s ANO a nechce s Babišovým hnutím ani spolupracovat kvůli obvinění šéfa ANO v kauze Čapí hnízdo. „Hnutí ANO je Babiš,” říká Farský v rozhovoru pro Seznam.

Také odmítl, že by podpořili nebo spolupracovali s hnutím SPD Tomio Okamury nebo komunisty. „Volby dopadly hrozivě, možná je to únavou ze svobody,” říká Farský na adresu volebních úspěchů ANO a SPD. Babišovo hnutí získalo skoro 30 % hlasů, SPD skončilo čtvrté s téměř 11 procenty.

„Může tady čtyři roky vládnout vláda bez důvěry,” hodnotí Farský to, jak mohou dopadnout komplikovaná jednání o případné vládní koalici.

Reklama

Související témata:

Doporučované