Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Covid jako příležitost. Ukázali jsme, jak z krize ven

Víte, jaké výhody má prodej z okénka?Video: Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Václav Dolejší

 

Reklama

Jedno jediné odpoledne stačilo autorům Šťastného pondělí, aby v krizi vyřešili současné problémy ve školství, gastronomii nebo kultuře. Ukázali novou cestu. Zařízeno!

Článek

Napadlo vás někdy, že covid může být i příležitostí? Nás to napadalo, a tak jsme vyrazili do ulic, abychom to dokázali. A poradili těm, co v krizi trpí.

Potvrdilo se, že z této krize vyjdeme silnější. Česko roste. Svým vlastním způsobem, svou vlastní - českou - cestou.

Stačí se jen adaptovat. Dokázala to například Česká zemědělská univerzita v pražském Suchdole. S výukou to teď není snadné, tak změnila obor a na fakultě tropického zemědělství se vrhli do nečekané oblasti, do chemického průmyslu.

A třeba 24. Mezinárodní festival dokumentárních filmů se už nemusí tísnit v Jihlavě, kde stejně není kam večer zajít na pivo, takže se koná distančně.

Poradili jsme i hospodským, kteří teď ušetří za úklid svého podniku, aby dál klidně vybírali spropitné. Podívejte se na video, kde Jindřich Šídlo, Václav Dolejší a Konstantin Sulimenko vyrazili do terénu.

Celý díl pořadu Šťastné pondělí vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:55. Jednotlivé rubriky pak samostatně v následujících dnech publikujeme na webu sz.cz. Další díly Šťastného pondělí můžete sledovat zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované