Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Lidé v epidemii chodí cvičit do supermarketů

Rubrika Dolejší na křižovatce: Inovativní toustový chléb se ukázal jako docela vhodný ragbyový míč pro házení mezi regály.Video: Václav Dolejší, Konstantin Sulimenko

 

Reklama

Velké obchodní řetězce jsou místem, jimž se vyhnula nejtvrdší omezení. Lidé toho rychle využili.

Článek

Sportovci - profesionální i amatérští - si stěžují, že už rok nemohou pořádně sportovat. A zvlášť teď na jaře to berou jako nefér, protože pohybem venku lidé získávají imunitu.

Přesvědčit politiky, aby rychleji uvolnili všechna omezení ve sportu, se kupodivu nedaří ani mocným sportovním bafuňářům, kteří jinak vždycky suverénně vědí, kudy běží zajíc. Teď si ale nevědí rady, jak a čím přesvědčit epidemiology.

Ve videoreportáži o tom otevřeně mluví předseda České sportovní unie Miroslav Jansta a šéf sportovní agentury Milan Hnilička.

Satirický pořad Šťastné pondělí našel pro sportovce řešení. Našel jediné místo, kde je po celý rok dovoleno úplně vše. Jsou to samozřejmě supermarkety.

A dokonce i obchodní řetězce potvrzují, že lidé k nim opravdu občas chodí cvičit. „Nebývá to úplně běžné, ale už od začátku pandemie pozorujeme, že někteří zákazníci tráví volnou chvíli mezi regály strečinkem a protahováním,“ říká mluvčí Tesca Václav Koukolíček.

Podívejte se na další zajímavé cviky ve videu; další reportáže najdete zde. Celý díl pořadu Šťastné pondělí vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:00.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované