Hlavní obsah

Stát by měl vymáhat po dětech, aby se postaraly o rodiče, řekl Bělobrádek na Hip Hop Kempu

Večerní zprávy, čtvrtek 17. 8. 2017.

 

Reklama

Seznam Zprávy uspořádaly už druhou předvolební debatu, tentokrát na hiphopovém festivalu v Hradci Králové.

Článek

Stát by měl začít řešit, jestli by děti neměly mít větší zodpovědnost za své staré rodiče. Hlavně proto, aby se výrazně víc podílely na jejich péči ve stáří a finanční zátěž neležela jen na státu.

V předvolební debatě Seznamu to řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

"To, že tady máme seniory, kteří prodají svůj majetek, dají ho dětem a pak řeknou 'státe postarej se o mě' a jejich děti řeknou 'státe postarej se o ně', prostě není fér," uvedl Bělobrádek.

Po premiéře ve Vestci u Liberce, kde se střetli lídři ANO Andrej Babiš a ČSSD Lubomír Zaorálek, se tentokrát dějištěm debaty stal Hip Hop Kemp 2017 na východě Čech.

Hosty moderátorů Jiřího Kubíka a Jindřicha Šídla ve čtvrtek odpoledne byli kromě Bělobrádka také expert ODS na školství Václav Klaus mladší a ministr pro lidská práva Jan Chvojka (ČSSD). Moderátoři ale také přivítali Andreu Procházkovou, finalistku soutěže Hledá se leader, a Jaroslavu Jůzovou, podnikatelku v oblasti péče o seniory.

Debata měla tři části: Co stát nabízí mladým do 26 let, pak, zda je dostatečná „péče“ o rodiny s dětmi, podmínky pro život, a nakonec, zda politici myslí (a jak) na seniory.

Je tedy tato země spíš pro mladé, nebo pro staré? Dozvíte se z debaty na Seznamu.

Podívejte se na reportáž o předvolební debatě v dnešních Večerních zprávách, záznam celé debaty pro vás připravujeme.

Reklama

Doporučované