Hlavní obsah

Stavba nového mostu v Opavě skončila, už tam jezdí auta

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavba nového mostu přes řeku v Opavě skončila. Auta po něm mohou jezdit od dnešního dne. Nový most stál, včetně demolice toho původního a z technického hlediska nevyhovujícího, 36 milionů korun.

Článek

Projekt financovalo město ze svého rozpočtu. ČTK to řekl Roman Konečný z tiskového odboru magistrátu.

Nová stavba nahradila 60 let starý most, který musel kvůli svému stavu jít k zemi. „Kontrola mostu ukázala, že je ve velmi špatném stavu. Nejdříve jsme mysleli, že bude stačit oprava. Ukázalo se však, že stav je natolik špatný, že nemá smysl jen oprava, ale most se musí zbourat a na jeho místě postavit most nový,“ řekl opavský primátor Tomáš Navrátil (ANO).

Technici našli neodstranitelné vady jak na mostovce, tak i na nosné konstrukci. „Původní železobetonová konstrukce už byla značně zkorodovaná. Nosnost mostu už nevyhovovala k provozu dopravy,“ dodal náměstek primátora Michal Jedlička (KDU-ČSL).

Stavba monolitického železobetonového mostu začala v polovině března, původní termín dokončení se musel kvůli komplikacím zhruba o tři týdny posunout. Rekonstrukce si vyžádala dopravní omezení, a to jak pro pěší, tak i pro řidiče. Veškerá dopravní omezení ale dnešním dnem skončila.

Reklama

Doporučované