Hlavní obsah

Siegl: Stramaccioni by se měl zodpovídat i za posily, co do Sparty přivedl a teď je má na střídačce

Rozhovor s Horstem Sieglem nejen o současných výkonech Sparty a jejím trenérovi.

 

Reklama

Horst Siegl, legenda fotbalové Sparty, hodnotí působení italského trenéra Andrey Stramaccioniho v letenském klubu velmi kriticky.

Článek

Seznam sparťanských hříchů italského trenéra Andrey Stramaccioniho se rozšiřuje. Kromě nedělní porážky v Olomouci a navýšení ztráty na druhou ligovou příčku, zajišťující start alespoň v kvalifikaci Ligy mistrů, si Horst Siegl, někdejší kanonýr letenského klubu, všiml i další skutečnosti.

A sice toho, že na Hané seděla jen na střídačce spousta hráčů, které si Stramaccioni v létě vymínil. Na jeho popud přišli Semih Kaya, Marc Janko, Tal Ben Chaim, Georges Mandjeck či Jonathan Biabiany. Někteří sice jako volní hráči bez smlouvy, ale například Ben Chaim stál 76 milionů, hráči dostali i tučné podpisové bonusy a inkasují měsíční platy v řádech milionů korun.

„A teď sedí na střídačce. Sparta po několika měsících zjistila, že hráči, které měla nebo získala už před Stramaccioniho příchodem, jsou lepší než ti, co si vybral on. I za to by se měl majiteli Sparty Danielu Křetínskému zodpovídat,” míní Siegl.

Herní progres týmu v rukou italského trenéra mu přijde nedostatečný. „Tým Sparty pod ním maximálně stagnuje,” míní bývalý fotbalista.

Co si Siegl myslí o situaci odstaveného útočníka Davida Lafaty? Proč vyčítá Stramaccionimu nedostatek citlivosti při střídání? Jaké vidí cesty z krize? To se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované