Hlavní obsah

Středa v 60 vteřinách: Čeká vás první sněžení a vzpomínky na Havla

 

Reklama

Pravidelný ranní přehled Seznamu.

Článek

Co vás čeká ve středu 5. října?

Václav Havel by dnes oslavil 80. narozeniny – koná se proto hned několik vzpomínkových akcí a oslav po celé zemi a i Seznam Zprávy se přidají: Nabídneme vám rozhovor s mužem, který nasnímal 67 tisíc fotografií prvního českého prezidenta. A také virtuálního průvodce Havlovými narozeninami od Jindřicha Šídla.

Dnes se sejdou na jednání i ministři české vlády – dohadovat se budou třeba o minimální mzdě nebo o platech policistů. A aby nebylo jen vážných témat: Pokud to stihnou, rozhodnou o změnách v zákonu, podle kterého se letní čas mění v zimní (a na jaře naopak).

A něco pro nezadané ženy. Časopis Forbes vydá svůj každoroční žebříček šedesáti nejúspěšnějších českých podnikatelů. Příběh toho nejčerstvějšího vám exkluzivně ve spolupráci s Forbesem přinesly i Seznam Zprávy už dnes krátce po půlnoci. Podívejte se, jak se dá vydělat miliarda, pokud vám do začátku otec půjčí 150 tisíc korun.

V O2 areně večer zazní chraplavý hlas. Vystoupí tu Bryan Adams.

Předtím ještě ve Stockholmu udělí další Nobelovu cenu – tentokrát za chemii.

Ještě krátce počasí: Bude v průměru 10 stupňů, ale na horách, zejména v Jeseníkách, očekávejte první pořádný příval sněhu. Napadnout ho má až deset centimetrů.

Reklama

Související témata:

Doporučované