Hlavní obsah

VIDEO z akce: Jak by to vypadalo, kdyby teroristé v pražském metru postříleli třicet lidí

Jak by to vypadalo, kdyby Prahu napadli teroristé.Video: Magistrát Hl. m. Prahy, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Stanice metra Muzeum v centru Prahy se v noci na středu proměnila v nervydrásající, téměř realistickou scénu. Hasiči, policisté a záchranáři secvičovali reakci na útok v hromadné dopravě.

Článek

Jak by to vypadalo, kdyby teroristé v pražském metru zabili třicet lidí, je názorně vidět na videu z nočního cvičení.

Desítky figurantů sehrály velmi realistický scénář teroristického útoku v centru Prahy. Cílem se stala stanice metra Muzeum, do které vběhli tři muži, začali střílet a následně se jeden z nich odpálil.

Šlo o společné cvičení pražských policistů, hasičů a záchranářů proti teroristům. Zasahující museli uklidňovat lidi, ošetřovat zhruba třicet zraněných a odvážet dalších třicet mrtvých.

Reportáž Petra Švihela.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

„Cílem cvičení bylo zkusit si vzájemnou součinnost všech složek. Vyzkoušeli jsme si i některé nové postupy, které určitě budeme aplikovat v praxi,“ okomentoval cvičení Jan Ptáček, ředitel pražské policie.

„Byla to brutální podívaná. Uvědomíte si, že v reálu to může být ještě horší. Doufám, že se to nikdy nestane,“ řekla na místě Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města, a dodala, že celá akce se připravovala měsíce.

Průběh cvičení a chování jednotlivých jednotek se bude během středy vyhodnocovat. Přímo na místě ale byli vedoucí jednotek s postupem spokojení.

Reklama

Doporučované