Hlavní obsah

FBI vyslýchá přítelkyni střelce z Las Vegas, tvrdí, že je nevinná

Pachatel nedělního masakru v Las Vegas měl 47 zbraní, 12 z toho mělo speciální úpravu pro rychlejší střelbuVideo: Reuters

 

Reklama

Nedělní masakr v Las Vegas přináší nové souvislosti. Do USA se vrátila přítelkyně střelce Marilou Danleyová. Policie ji chce vyslechnout. Žena údajně přiletěla z Filipín, aby očistila své jméno. Tvrdí, že s činem Stephena Paddocka nemá nic společného. Podle agentury AP poslal pachatel právě na Filipíny několik dní před střelbou 100 tisíc dolarů (asi 2,2 milionu korun).

Článek

Střelcův bratr médiím řekl, že Paddock byl milionář. Vydělával si investicemi do nemovitostí a vášnivě se věnoval hazardním hrám.

Na Filipínách se nacházela i Paddockova přítelkyně. Ta ve středu dorazila do USA. Na letišti v Los Angeles ji očekávali agenti FBI, kteří ji chtějí vyslechnout.

Policie doufá, že s pomocí Danleyové získá více informací o Paddockově životě a názorech. Žena se údajně rozhodla vrátit do USA, aby očistila své jméno od jakéhokoli podezření. Tvrdí, že se na masakru v Las Vegas nijak nepodílela.

Na jméno své přítelkyně se střelec ubytoval v hotelu Mandalay Bay. Z 32. patra poté zaútočil.

Úřady uvedly, že 12 zbraní mělo na sobě zařízení, která umožňují upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou. Aby rychleji střílela.

Zbraně Paddock koupil v Nevadě, Utahu, Kalifornii a Texasu, žádnou tedy nevyrobil podomácku. Podle policie dokonce hotel vybavil kamerovým systémem.

Zástupce šerifa Kevin McMahill na tiskové konferenci řekl, že Paddock umístil jednu kameru do kukátka svého hotelového pokoje a další dvě kamery instaloval do chodby. Patrně aby viděl přicházet zásahovou jednotku. Jedna z těchto kamer byla i v jídelním vozíku.

Paddock pálil v sériích po dobu 9 až 11 minut.

Při střelbě z 32. patra hotelu Mandalay Bay zabil 59 lidí a dalších asi 500 zranil, řada z nich je ale stále v kritickém stavu. Sám spáchal sebevraždu. Jeho motiv zůstává zatím neznámý.

Do Las Vegas dnes přijede prezident Donald Trump.

Reklama

Doporučované