Hlavní obsah

Studio Jablunkov: V Česku si z veřejných peněz platíme prvotřídní čaroděje

Konstantin Sulimenko a jeho zpravodajství z nejvýhodnějšího města Česka.Video: Konstantin Sulimenko

 

Reklama

I v nové sezoně vyrazilo Šťastné pondělí za hranice Prahy. Pravidelný výběr glosovaných konzumních zpráv z domova i ze světa Konstantina Sulimenka.

Článek

V novozélandském městě Christchurch byl odvolán z funkce oficiální městský čaroděj, který měl na starost veškeré kouzelnické rituály. Do jeho funkce nejspíš nebude jmenován nikdo jiný, takže tak podle New York Times končí poslední čaroděj placený z veřejných peněz. Tady se Studio Jablunkov s New York Times rozhodně neshoduje: v Česku takových čarodějů, kteří jsou placeni z daní, máme celou řadu.

Muž v Egyptě spolknul mobil a půl roku se to styděl přiznat. Teprve poté, co mobil dlouho nevycházel přirozenou cestou, svolil k operaci. A samozřejmě, je to obrovský průšvih pro zdraví, ale v jedné věci je tahle zpráva ještě více alarmující.

A zvířátka na konec jsou dnes hroši. A ne jen tak ledajací – hroši Pabla Escobara jako první zvířata v historii dostala právo na advokáta a spravedlivý soudní proces. Ochránci zvířat slaví, ale my upozorňujeme: dneska to jsou hroši, kde to skončí? Kdo dostane taková práva příště? Političtí vězni v Rusku?

A jaké další konzumní zprávy jsme pro vás tento týden připravili? To zjistíte v úvodním videu.

Studio Jablunkov je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky včetně právě Jablunkova publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované