Hlavní obsah

Superdebata: Celé video, jak museli krotit Babiše a Kalouska. A jak expremiéři hodnotili ženy

Kalousek vedle Babiše. Mohlo to dopadnout jinak? Doporučujeme například pasáž od času 49:30.

 

Reklama

Jste podvodník! Ne, vy jste podvodník. A jiné perly v kompletním záznamu exkluzivního přenosu Seznam Zprávy.

Článek

„Superdebata" politických lídrů před studenty na Fakultě sociálních věd UK v Praze měla odpovědět na otázku, kam míří Česko v roce velkých voleb i velkých změn uvnitř Evropské unie.

Seznam Zprávy diskuzní maraton nabídly exkluzivně v bezmála čtyřhodinovém přímém přenosu, který zachytil mimo jiné další z přestřelek ministra financí Andreje Babiše a jeho předchůdce Miroslava Kalouska.

Stačilo, aby se jeden z mladých diváků současného správce státní kasy Babiše zeptal na poslední z jeho finančních afér, tu s nezdaněnými dluhopisy. Jak to dopadlo, najdete ve videu v úvodu článku, z citací vybíráme dvě.

„Korunové dluhopisy vymyslel tady pan kolega Kalousek, který po 27 letech v politice ani nemá adresu, kde bydlí," rozhorlil se Babiš. „Korunové dluhopisy mají svůj hluboký smysl. Problém je, že vždycky musí být použity také na něco jiného než na snížení vlastní daňové povinnosti. 73 tisíc lidí si koupilo reinvestiční dluhopisy státu, ale dluhopisy vlastní firmy si koupilo jen pár podvodníků - a jeden z nich je bohužel ministr financí," reagoval Kalousek.

Jejich hádku musel nakonec utnout moderátor.

Dotazy se pak opět vrátily k Evropské unii a jiným, méně vzrušeným tématům. Pokud v této části hledáte lídra ČSSD, premiéra Bohuslava Sobotku, v debatě překvapivě chybí. Podle organizátorů akce se omluvil i jeho „zástupce", šéf diplomacie Lubomír Zaorálek - ze zdravotních důvodů.

To na druhou část představení - debatu bývalých premiérů - večer před studenty dorazilo expředsedů vlád hned několik. Jejich rozprava byla podstatně umírněnější, ani Petr Pithart, Jiří Paroubek či Vladimír Špidla se však nevyhnuli kontroverzím.

To když se diskuze stočila k politice a ženám a moderátor se snažil proud myšlenek zachraňovat citáty literárních klasiků. Podívejte se na záznam ve druhém videu:

Expremiéři: Ženy to prý mají těžší v politice i v životě, mužský šovinismus vítězí.

Reklama

Doporučované