Hlavní obsah

Sváteční atmosféru v Opavě podpoří dva velké vánoční stromy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavský magistrát letos investoval 345 tisíc korun do rozšíření vánoční světelné výzdoby v ulicích města. Sváteční atmosféru v Opavě podpoří také dva velké vánoční stromy.

Článek

Vánoční stromy stojí na obou hlavních náměstích v historickém centru Opavy. Magistrát do vánoční výzdoby v posledních čtyřech letech investoval víc než 800 tisíc korun. „V roce 2016 vznikla baňka před Hláskou a rovněž radnice byla vánočně vyzdobena za přibližně 80 tisíc korun. O rok později magistrát investoval 65 tisíc korun do doplnění výzdoby vánočního stromu na Dolním náměstí,“ uvedla Anna Sotolářová z tiskového odboru magistrátu.

Dodala, že v loňském roce město ve větší míře rozšířilo vánoční osvětlení na Horním náměstí, stálo to téměř 345 tisíc korun. „Letos obdobnou částku investujeme za doplnění osvětlení na Dolním náměstí a nově i na náměstí Osvoboditelů,“ řekla.

Dva vánoční stromy už technici umístili na Horním a Dolním náměstí. Jde o jedle vysoké 11 a 17 metrů. Výzdoba se poprvé rozsvítí 29. listopadu. „Očekáváme, že letošní Vánoce budou jiné než ty, na které jsme byli zvyklí. Proto mě těší, že můžeme realizovat alespoň něco z toho, co přispěje k příjemné a pohodové vánoční atmosféře a může se stát cílem zimních vycházek městem,“ řekl primátor Tomáš Navrátil (ANO).

Reklama

Doporučované