Hlavní obsah

Svátek hudby v Českých Budějovicích nabídne zdarma přes 25 kapel

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Přes 25 kapel i sólistů se představí na akci Světový svátek hudby v Českých Budějovicích od 18. do 21. června. Hrát se bude na pěti místech v centru města, zapojí se místní muzikanti, bez nároku na honorář. Vstupné je zdarma.

Článek

Akce je součástí události, která se od roku 1982 slaví pod názvem Fête de la Musique 21. června. „Vystoupí zejména jihočeští muzikanti. Těšíme se na známé i nové tváře. Zájem o vystoupení byl velký,“ řekl organizátor Josef Korda. Akci pořádá společně s Francouzskou aliancí, jež připraví 19. června trh s francouzskými výrobky.

V historickém centru Budějovic zazní různé žánry. Program začne 18. června, hrát se bude i 19. června a pak 21. června na den letního slunovratu.

Koncerty se uskuteční na náměstí Přemysla Otakara II., letní scéně u kulturního domu Slavie, na Sokolském ostrově, Piaristickém náměstí a v IGY centru. Vystoupí třeba kapely Oni, Líný kvartet, Láďa Latka s triem nebo soubor Cantus Firmus, zaměřený na evropskou renesanční, raně barokní i středověkou hudbu.

Svátek hudby vznikl ve Francii. Muzikanti by měli v den letního slunovratu 21. června oslavovat hudbu a hrát v parcích, na ulicích či náměstích. Akce jsou ve 120 zemích na pěti kontinentech.

Reklama

Související témata:
Světový svátek hudby

Doporučované