Hlavní obsah

Svaz seniorů chce kvůli nové ministryni vyzvat důchodce k volebnímu bojkotu ČSSD

Foto: Seznam Zprávy

Nová ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Reklama

Jana Maláčová vystřídá v křesle ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála kvůli jeho aféře s bakalářskou prací.

Článek

Spolek Senioři České republiky, který o sobě uvádí, že zastupuje zájmy více než 23 tisíc registrovaných členů, chce vyzvat k volebnímu bojkotu sociální demokracie. Vadí mu jmenování Jany Maláčové ministryní práce a sociálních věcí.

„Jana Maláčová, která dříve působila na ministerstvu práce a sociálních věcí jako ředitelka odboru rodinné politiky, měla ve své gesci i politiku stárnutí a podporu seniorů. Bohužel během svého působení pro české seniory mnoho neudělala a Senioři ČR mají s paní Maláčovou nedobré zkušenosti,“ píše v prohlášení seniorský svaz.

Co čeká novou ministryni:

Podle něj její dosavadní práce na ministerstvu postrádala koncepci a upozorňují na „podivné“ rozdělování letošních dotací. „Paní Maláčovou reprezentuje spíše feministické hnutí než zájmy českých seniorů,“ píše Vladimír Dryml, prezident sdružení.

Svým členům bude proto svaz doporučovat, aby v podzimních komunálních volbách zvážili svou případnou podporu ČSSD.

Páteční vydání deníku Právo zase uvádí, že Maláčová se podle exnáměstka ministerstva Olega Blaška podílela na chybách při rozdělování dotací. Podle bývalé ministryně Jaroslavy Němcové (ANO) odhalil pochybení audit, úřad pak podal trestní oznámení. Maláčová se zatím nevyjádřila, náměstek na ministerstvu práce a sociálních věcí Robin Povšík (ČSSD) ale popřel, že se v auditu objevilo jméno Maláčové.

Jana Maláčová se ministryní stane po Petru Krčálovi, který rezignoval kvůli nesrovnalostem v jeho bakalářské práci z roku 2007.

Seznam odhalil, že velká část jeho práce se obsahově shoduje s jinou, o rok starší, a že také další pasáže nesou znaky opisování. Krčál 23 hodin po zveřejnění první informace na webu Seznam Zprávy o podezřelé bakalářské práci nabídl demisi.

Reklama

Doporučované