Hlavní obsah

Světová kariéra versus rodinný život: Kompromisy operní hvězdy Magdaleny Kožené

Ukázka z pořadu Moje místa s Magdalenou Koženou. Premiéru můžete sledovat v pátek 22. června ve 20:00 na TV Seznam.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Synové světoznámé pěvkyně a dirigenta Simona Rattla dělí čas mezi hudební nástroje a fotbal. „Dceři jsou necelé čtyři roky, ta zatím jen zpívá. A je dračice, temperamentem oba syny strčí do kapsy,” prozradila v pořadu Moje místa Magdalena Kožená.

Článek

Magdalena pochází z Brna, po vítězství v prestižní mozartovské soutěži žila v Salzburku, pak v Paříži a Londýně. Dnes je jejím domovem Berlín, ale spoustu času tráví na cestách.

„To je jedna z nepříjemných stránek mé profese. Samozřejmě se třemi dětmi přijímám víc nabídek v Berlíně a s manželem se snažíme, aby jeden z nás byl doma. Jenomže když jeden přijede a druhý odjede, jsme zase málo spolu,“ popisuje mezzosopranistka kompromisy mezi kariérou a rodinným životem.

I s programem naplánovaným na tři roky dopředu Magdalena založila nadační fond na podporu českých základních uměleckých škol. A právě na jedinečné celostátní akci, která pomáhá uměleckému vzdělávání dětí, ji provázel náš štáb.

Proč první Magdalenin klavír dosloužil proměněný na králíkárnu? Jak se jí zpívalo s 555 dětmi na libereckém náměstí? Kolik času povoluje trávit svým dětem u počítače? Kam jezdí na dovolenou a jak se vidí za dvacet let?

Uvidíte v premiéře pořadu Moje místa v pátek 22. června ve 20.00 v TV Seznam. A jako vždy bude následovat otevřený profilový rozhovor.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované