Hlavní obsah

Syn majitele Šlágr TV Peterka mladší předvede své kvality na festivalu pro začínající muzikanty v Los Angeles

Karel Peterka mladší.Video: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mladý český hudebník začal svou kariéru nesměle. Nyní má šanci zvýšit si reputaci, byl vybrán na showcase festival Musexpo jako jeden z patnácti umělců, kteří se budou ucházet o přízeň promotérů v Los Angeles.

Článek

Karel Peterka junior je mladý český hudebník. Ačkoliv už jedno CD vydal, většího úspěchu se nedočkal. Český hudební publicista Jarda Konáš ho dokonce zařadil do svých Hudebních masakrů. Zejména proto, že by Karel takové CD bez podpory otce, který stojí za hudebním vydavatelstvím, vzhledem ke sporné kvalitě těžko vydal.

Teď se karta obrací a Karel má šanci dokázat, že už nepatří mezi „hudební masakry“. Přichází se zkušenostmi z hudební školy v Anglii a objeví se mezi patnácti umělci z celého světa na světovém showcase festivalu Musexpo v Los Angeles. Tam, kde svět před lety objevil třeba Katy Perry.

V Angli ho podle jeho slov nejvíce posunul čas, který strávil skládáním hudby.

„Měl jsem tam méně kamarádů, a tak jsem měl čas věnovat se muzice. A to mě asi hodně posunulo. Kdybych dělal jen věci do školy, tak by to asi tak dobré nebylo,“ říká mladý hudebník Karel Peterka.

Ovšem nespoléhá se jen na sebe, stará se o něj mezinárodní produkční tým. Nominovaný Brit Awards producent z Anglie, Pete Kirtley, který spolupracoval například s hudebníkem Tiestem, v Karlovi vidí potenciál.

„Karla mi představil jeden z přátel jeho otce. Jestli neznám mladého nadějného interpreta a skladatele. Myslím, že jsem slyšel asi třicet sekund jedné jeho písničky na telefonu, líbila se mi, tak jsem sedl na letadlo do Prahy a potkal se s celou jeho rodinou. Bylo to skvělé, povečeřeli jsme, jamovali jsme, hráli, poslouchali hudbu. Myslím, že jsme si opravdu sedli,“ říká producent Pete Kirtley.

Uvidíme, s jakou Karel pořídí a zda je na světové popové scéně místo ještě na jednoho Eda Sheerana. Třeba toho z Čech.

Více o Karlovi, jeho hudbě a plánech se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované