Hlavní obsah

Tábor nechá dětská hřiště otevřená, Krumlov je zavřel

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Tábor zatím nechá dětská hřiště otevřená, děti a rodiče tam ale budou muset mít ochranné pomůcky na obličeji a dezinfikovat si ruce. Volně přístupná budou i hřiště v Českých Budějovicích, kromě těch, která se dají zamykat.

Článek

Český Krumlov hřiště zamkne, k ostatním dá pásky a cedule se zákazem vstupu. Vláda kvůli koronavirové pandemii doporučila, aby města svá hřiště zavřela.

Hřiště v Táboře zůstanou otevřená. „Je to vládní doporučení, ne nařízení. Rozhodli jsme se, že hřiště zatím neuzavřeme, protože je to možnost, kam s dětmi vyrazit. A prosili bychom děti s rodiči, aby nosili respirátory, roušky, dezinfikovali si ruce, i když je to svazující. Předpokládám, že většina rodičů s dětmi by to využila s rozumem. Budeme to kontrolovat, zmapujeme si, jak to bude fungovat, když to budou dodržovat, necháme zatím otevřeno,“ řekl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

České Budějovice zavřely hřiště, která jdou zamknout. Ostatní jsou zatím volně přístupná. „Zvažujeme, že na provozní řády, které jsou na sloupech u dětských hřišť, umístíme i rozhodnutí vlády. Záleží na lidech, jestli jej budou respektovat,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Hřiště zavře kvůli vládnímu doporučení Český Krumlov. Oplocená zamkne a ta, jež jsou volně přístupná, ohraničí strážníci páskou a opatří cedulí se zákazem vstupu. „Uvědomujeme si, že toto naše rozhodnutí nemusí být všemi uvítáno, ale v dnešní době považujeme za prioritu snížit kontakty mezi lidmi, děti nevyjímaje. Věřím, že to občané pochopí,“ uvedl starosta Dalibor Carda (SN-Město pro všechny).

Reklama

Doporučované