Hlavní obsah

Tajemství milionů z trezoru na vládě nerozluštěno. Soud odmítl ty, co se o ně přihlásili

Marie a Bohumil Poulovi chtějí vrátit od státu tři a půl milionu korun.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rodina bývalého šéfa Úřadu vlády z Nečasovy éry prohrála spor o peníze zabavené při Šlachtově razii v roce 2013.

Článek

Rodiče bývalého šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula prohráli spor o peníze, které v roce 2013 zabavili policisté při razii na Úřad vlády.

Marie a Bohumil Poulovi chtějí vrátit od státu tři a půl milionu korun, ale jejich žalobu na Českou republiku Obvodní soud pro Prahu 1 – zatím nepravomocně – zamítl.

Podle soudu se Poulovým nepodařilo prokázat, že by peníze byly jejich.

Jde o peníze, které policie našla, když v červnu 2013 vtrhla na Úřad vlády. V jednom z trezorů byly skoro čtyři miliony korun. O peníze se tehdy nikdo nepřihlásil a policie se domnívala, že by mohly pocházet z trestné činnosti.

Po razii, která vedla k pádu tehdejší vlády Petra Nečase, policie nakonec obvinila samotného expremiéra, hlavně ale jeho tehdejší spolupracovníci, nyní manželku Janu Nečasovou, dříve Nagyovou. Běží celkem tři soudní procesy, žádný ale dosud pravomocně neskončil.

Původ nalezených peněz v trestné činnosti ale policie neprokázala a miliony vrátila Úřadu vlády. Poté se o ně přihlásil právě bývalý šéf úřadu Lubomír Poul a jeho rodiče.

Poul chtěl od státu vrátit čtvrt milionu, jeho rodiče zmíněných tři a půl milionu korun. Šlo prý o rodinné úspory, které Lubomír Poul po dohodě s rodiči uschoval v pracovním trezoru.

Poulovu žádost o peníze už soud definitivně zamítl.

Stát ale peníze odmítl vyplatit, protože Poulovi podle Úřadu vlády neprokázali, že jsou skutečně jejich.

Soud už v červnu pravomocně rozhodl o žádosti Lubomíra Poula o vrácení čtvrt milionu. Jeho žalobu definitivně zamítl.

Reklama

Doporučované