Hlavní obsah

Také se stalo: Změny pro učitele, Babiš vévodí popularitě a Češi zatím na Vánoce nenakupují

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Také se stalo: Učitelé si přilepší, nejpopulárnější je Babiš a Češi na Vánoce nenakupují.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Krátký přehled událostí 7. listopadu

Článek

Vláda podpořila třístupňový kariérní řád učitelů

Kariéra učitelů bude podle vlády postupovat ve třech stupních. Nový systém má učitele motivovat, ty mladé, aby měli chuť učit a ty starší, aby ve školství zůstali. Od září 2017 by měla začít fungovat podpora začínajících učitelů ve dvouletém adaptačním období. Vzápětí budou postupně uplatňovány příplatky za specializaci. Atestaci pro třetí stupeň bude podle ministryně školství Kateřiny Valachové možné získat nejdříve od roku 2021. Ti nejlepší učitelé si polepší až o 3000 korun měsíčně. O schválení novely informoval na Twitteru premiér Bohuslav Sobotka, nyní ji posoudí poslanci. Podle opoziční TOP 09 předpis plní úkol, ale neřeší problém.

Andrej Babiš je i nadále nejpopulárnějším politikem

Andrej Babiš zůstává nejpopulárnějším politikem. A to přesto, že podíl jeho příznivců v říjnu spadl na 58 procent. Druhý je v žebříčku agentury STEM ministr obrany Martin Stropnický. Se 43 procenty o pouhý bod předstihl premiéra Bohuslava Sobotku. Všichni tři si oproti květnovému průzkumu pohoršili. Jediným politikem, který si polepšil je Petr Gazdík, a to o jeden bod. S 31 procenty je dvanáctý. Průzkum proběhl těsně po říjnových volbách a před kauzou kolem vyznamenání Jiřího Bradyho.

Foto: Jaroslav Brousil

Popularita předsedy hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše klesla oproti květnu o 2 %.

Češi letos odkládají vánoční nákupy

Každoročně platí, že od září začínájí v maloobchodech stoupat tržby, a to důsledkem zahájení vánočních nákupů. Letošní rok je ovšem výjimkou. Podle Českého statistického úřadu tržby v září zpomalily meziroční růst na 4,7 procenta ze srpnových osmi procent. Nejvyšší nárůst zaznamenal tradičně internetový a zásilkový prodej, který si oproti loňsku polepšil o 21,5 procenta.

Foto: Jaroslav Brousil

Češi letos s vánočními nákupy nespěchají.

Bývalý advokát Zdeněk Altner zemřel

Bývalý advokát Zdeněk Altner, kterému letos na jaře přiznal soud téměř 338 milionů korun ve sporu s ČSSD kvůli kauze kolem Lidového domu, dnes ráno zemřel. ČTK to sdělil jeho advokát Václav Veselý. Altnerova rodina se s ohledem na smutek nebude k úmrtí zatím vyjadřovat, dodal Veselý.

Reklama

Doporučované