Hlavní obsah

Tata Bojs hrají 30 let. Jindřich Šídlo zpovídal lídra kapely Milana Caise

S Mardošou se nedá hádat. Na rozdíl ode mě je nekonfliktní člověk, přiznává Milan Cais.Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy

 

Reklama

První koncert odehráli 29. června 1988 v tělocvičně TJ Spartak Dejvice. V pátek oslaví své třicáté narozeniny na festivalu Metronome na pražském Výstavišti ve společnosti světových hvězd.

Článek

Milan Cais se s Markem Huňátem aka Mardošou zná už čtyřicet let - od mateřské školy. Na té základní spolu založili kapelu. Dnes je oběma čtyřiačtyřicet a vydrželi hrát dlouhých třicet let - Tata Bojs jsou dnes právem považováni za jednu z nejdůležitějších skupin moderní rockové historie Česka.

„Někdy se stane, že máte štěstí a potkáte někoho, kdo vás pak provází celým životem. S Mardošou se nedá hádat, je to nekonfliktní člověk, na rozdíl ode mě. Když si chci něco prosadit, narazím okamžitě na jeho změkčující bariéru. Kapela stojí na tom, že jsme kamarádi, kdyby se to pokazilo, nebude existovat,“ říká zpěvák a bubeník Tata Bojs Milan Cais ve Výzvě Seznamu.

Cais je také úspěšným výtvarníkem a svým vlastním aktivitám se věnuje i Mardoša. „Udržujeme kapelu i sami sebe v bdělosti. Kdybychom ale jeli turné dva měsíce v kuse, možná bychom to ani nevydrželi a možná by nás to ani nebavilo,“ vysvětluje způsob fungování kapely. „Tahle republika není tak velká, aby ji nestačilo objet jednou za čtyři roky.“

Co dnes živí rockové hvězdy? Jaké bylo hrát na jednom z posledních koncertů Davida Bowieho? Proč nikdy nezkoušeli zpívat v angličtině? A jak se dá vysvětlit dětem, že za hudbu je dobré platit, i když je všude „zdarma“ na internetu? Podívejte se na celý rozhovor nahoře ve videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované