Hlavní obsah

Terminál v Peci pod Sněžkou má být hotov v září, provoz začne v zimě

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Dopravní terminál v Peci pod Sněžkou za více než 167 milionů korun bez DPH by měl začít fungovat začátkem prosince.

Článek

Stavba, která je nyní hotová ze tří čtvrtin, bude sloužit pro parkování osobních automobilů a jako autobusový terminál s odstavným stáním pro autobusy. ČTK to dnes řekli zástupci stavbařů a radnice v Peci pod Sněžkou. Terminál u čerpací stanice před vjezdem do centra města staví sdružení firem Chládek a Tintěra a BAK.

„Objekt máme v podstatě hotový, dokončujeme elektřinu, světla, kamery, slaboproudé zařízení, kompletujeme zdravotechniku. Uvnitř děláme finální epoxidové povrchové stěrky. Zbývají venkovní zpevněné plochy, tedy přilehlé komunikace. Došlo k urychlení prací, celé dílo by tak mělo být předané na konci září,“ řekl ČTK výrobní náměstek firmy Chládek a Tintěra Martin Dvořák.

Podle investora, města Pec pod Sněžkou, bude následovat zkušební provoz a od začátku prosince by měl být terminál funkční. Stavba vzniká od léta 2018.

Terminál se třemi nadzemními a dvěma podzemními podlažími včetně zázemí bude mít kapacitu více než 450 vozů. Jeho součástí budou toalety, vytápěná čekárna a překladiště. Provoz terminálu bude automatický, systém načte značky aut a těm, kteří mají zaplaceno, se závora automaticky otevře. Stavba je severovýchodní částí zapuštěna do svahu, jihovýchodní část navazuje na hlavní příjezdovou silnici do centra střediska.

Terminál by měl přispět k vyřešení komplikované dopravní situace v centru Pece. V terminálu se budou soustředit všechny autobusové linky a vnitřní doprava, včetně parkujících aut jednodenních návštěvníků podél příjezdové silnice. Další parkovací dům radnice plánuje v části Velká Úpa. Po dokončení parkovacích domů do nich město přesune auta většiny návštěvníků střediska, která nyní plní parkoviště v atraktivních místech centra města.

Reklama

Doporučované