Hlavní obsah

Taková byla spanilá jízda: Když se stroje Harley-Davidson valily Prahou

Prahou projely tisíce motocyklů Harley-Davidson.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Značka Harley-Davidson si pro oslavu 115. výročí založení vybrala Prahu. A zlatým hřebem se stala spanilá jízda motorkářů historickým centrem města.

Článek

Z pražské Letné napříč historickým centrem Prahy projel ojedinělý konvoj. Motocykly Harley-Davidson se vydaly napříč historickým centrem Prahy. K vidění byly historické i současné modely motocyklů a také custom biky.

Trasa vyjížďky byla z Letné přes Hlávkův most na Václavské náměstí, Karlovo náměstí, odkud se přes Smetanovo nábřeží a Mánesův most motorkáři vrátili zpět na Letnou. Šlo zhruba o jedenáctikilometrovou cestu.

Vysílali jsme živě od holešovického Výstaviště.Video: Seznam Zprávy

Do konvoje se zapojili motorkáři z celého světa. Na oslavy přijelo nejvíce lidí z Německa, Francie, Španělska, Itálie a Velké Británie. Své zástupce tu měla v hojném počtu ale například i Indie.

Centrem oslav je Výstaviště v Holešovicích. Oslavy tu potrvají až do neděle. Podle organizátorů by na místo za všechny dny mělo dorazit na 60 tisíc motorkářů.

Podívejte se, jak vyjížděla na spanilou jízdu první vlna motorkářů. Video: Seznam Zprávy

Jedním z důvodů, proč si společnost vybrala pro oslavy výročí právě Prahu, je podle organizátora Jaroslava Vavřiny pražský klub Harley-Davidson. Ten je nejstarší na světě a letos slaví 90. výročí.

„Dalším důvodem bylo, že Češi mají k motorkám blízko, je to dané i našimi značkami, které sice nejsou to, co bývaly, ale my je pořád v srdci máme. Registrovaný milion motocyklů v desetimilionové zemi je také jeden z unikátů,” doplnil Vavřina.

Spanilá jízda harleyářů Prahou: Další skupina motorkářů vyráží na cestu.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované