Hlavní obsah

Titul si víc zaslouží Manchester City, míní Jaroslav Hřebík, host nedělního přenosu z utkání, jež rozhodne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Jaroslav Hřebík nebude hostem studia Televize Seznam při přenosu utkání Premier League poprvé. Připomeňte si, co ve studiu řekl nejen on, ale i Tomáš Rosický nebo další fotbalové hvězdy a experti.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Anglická Premier League se těší na své velké finále. Získá titul Manchester City, nebo FC Liverpool? Odpověď na tuto otázku rozlouskne až poslední kolo. A klíčové bude utkání Brighton – Manchester City. Od 15:30 jej v neděli, pro své diváky zcela zdarma, odvysílá Televize Seznam. A hostem přenosu bude Jaroslav Hřebík, v současnosti šéftrenér sparťanské mládeže.

Článek

Karty jsou rozdány jasně: V dosavadních 37 kolech nasbíral tým Manchesteru City 95 bodíků, tedy o bod víc než Liverpool (94). Navíc mají Citizens momentálně o 4 góly lepší rozdíl celkového skóre, což je faktor, na který by se hledělo, kdyby se po kole číslo 38 sešli oba aspiranti titulu na bodové shodě.

Manchester City hraje v neděli v Brightonu, Liverpool hostí celek Wolverhamptonu. Všechny zápasy posledního kola čeká výkop v 16 hodin.

Sledujte nedělní přenos na Televizi Seznam

Brighton – Manchester City

Kdy: neděle 12. května od 15:30

Kde: Televize Seznam

Kdo: Utkání budou komentovat Radek Barkman s Jaromírem Bosákem. Studio moderuje Jiří Hošek, uvítá v něm Luďka Mádla, fotbalového experta Seznamu, a jako hosta Jaroslava Hřebíka, šéftrenéra mládeže AC Sparta Praha.

„Kdo získá titul? Liverpool!“ odpoví nejprve Jaroslav Hřebík, ale pak se rozesměje: „Já jen zkoušel, jak budete reagovat. Ne, ve skutečnosti žádné šokující rozuzlení nečekám. Jak Manchester City, tak Liverpool ty zápasy zvládnou, úroveň, organizovanost a propracovanost jejich hry je tak vysoká, že své zápasy určitě neprohrají.“

Ale Manchester City k pocitu jistoty potřebuje vyhrát, při remíze v Brightonu by měl 96 bodů a liverpoolský expres by ho ještě v případě vlastního vítězství nad Wolverhamptonem mohl s 97 body předstihnout.

Podle Hřebíka se to ale nejspíš nestane. „Ještě si před přenosem musím nastudovat, jakým způsobem brání Brighton. Ale variabilita hry Manchesteru City a způsob, jakým se jeho řady prolínají, by při kvalitě jeho hráčů gólový efekt přinést měly. A směrem dozadu je organizace hry Manchesteru City perfektní, ještě lepší než u Liverpoolu. A to je rozdíl, díky kterému platí, že pokud se naplní předpoklady a Manchester City titul získá, pak to v mých očích bude triumf zasloužený.“

Jakkoli se Guardiolův tým Manchesteru City od Kloppova Liverpoolu na hřišti ve svém projevu v mnohém odlišuje, principiální charakteristiky hry jsou podle Hřebíka shodné. „Oba týmy sázejí na velmi vysoko hraný presink, v obou případech jde o maximálně týmové pojetí, oba týmy toho hodně naběhají. A to především ve sprintu.“

Největší kvalitativní rozdíl vidí Hřebík právě v organizaci defenzivní fáze. „Liverpool opakovaně mívá problém s průnikovými přihrávkami soupeře. Tohle má Guardiola se svými hráči zvládnuté výrazně lépe,“ říká zkušený expert.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

12. 5. Brighton – Manchester City

18.5. Eibar – Barcelona

Že by v posledním kole někdo ze zainteresovaných pod tíhou situace selhal psychicky, Hřebík neočekává. „Na téhle úrovni už jsou všichni hráči i po téhle stránce natolik prověření tolika velkými zápasy, že nic takového nepřichází do úvahy.“

Zatímco Manchester City měl přes týden volno, Liverpool, který s ním soupeří na dálku, absolvoval v úterý heroickou bitvu s Barcelonou. Navíc už mají fotbalisté v nohách celou dlouhou sezonu. Slovní spojení „únava fotbalisty“ ale Jaroslav Hřebík ve svém slovníku nenachází. „Pokud někdo z hráčů neprošel v posledním období nějakým zdravotním problémem, není vůbec důvod, abychom o údajné únavě jako faktoru, který by snad měl hrát nějakou roli, vůbec hovořili,“ dodává Hřebík s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Doporučované