Hlavní obsah

Tohle prostě přehnal. Musí se kontrolovat, kritizuje Hamáček chování poslance Foldyny během vítání Nočních vlků

Video: Marek Martinovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Předseda ČSSD Jan Hamáček ve svém vyjádření odsoudil chování místopředsedy strany Jaroslava Foldyny. Ten se včera dostal do konfliktu se skupinou lidí, kteří protestovali proti příjezdu motorkářské skupiny Noční vlci do Prahy.

Článek

Noční vlci v Praze: potyčky a střety.Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

Desítky členů nejstaršího ruského motorkářského klubu Noční vlci uctily včera na Olšanských hřbitovech památku zesnulých sovětských vojáků. Motorkáři mají velmi blízko k ruskému prezidentovi Putinovi. Na jejich příjezd čekaly dvě stovky lidí. Včetně několika desítek odpůrců.

Ti kromě ukrajinských a evropských vlajek drželi v rukou transparenty zaměřené proti Rusku a ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Padala ostrá slova. Obě skupiny musela oddělit policie.

V rámci potyčky došlo k velmi ostré slovní výměně místopředsedy ČSSD a poslance Foldyny s proevropským aktivistou Martinem Uhlířem. V rámci ní se oba dva dotkli hlavami. Foldyna to pro Parlamentní listy komentoval slovy, že chtěl Uhlíře jenom pohladit jazykem po hlavě, jelikož si myslel, že je to gay. Jeho slova a chování vzbudily ostrou kritiku na sociálních sítích.

„Původně jsem nechtěl svého spolustraníka kritizovat přes média, protože takové politické půtky našich straníků jsou přesně to, kvůli čemu ztrácí ČSSD před občany důvěryhodnost. Jenže tady už nejde jen o politické neshody, které by se měly řešit výhradně uvnitř strany. Tohle prostě Jaroslav Foldyna přehnal, jako místopředseda strany se musí kontrolovat a měl by se za své chování omluvit,“ napsal ve svém vyjádření předseda ČSSD Jan Hamáček. Strana se již dříve od aktivity Jaroslava Foldyny distancovala.

Reklama

Doporučované