Hlavní obsah

Tragická smrt otce Dermacolu. Bývalá advokátka a soudkyně okrádala své klienty. Glosy Mitrofanova a Pirka

Smrt zakladatele Dermacolu obestírá tajemství. Bývala soudkyně a advokátka okrádala své klienty a glosy Pirka a Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V červenci 1980 během filmového festivalu vypadl z balkonu karlovarského hotelu Thermal Ing. Vlastimil Boublík. Byl považován za jednoho z otců slavného kosmetického přípravku Dermacol. Ten měl v době komunismu nahradit drahé zahraniční krémy pro líčení filmových herců, ale nakonec se stal hitem i v samotné Mekce filmu, v Hollywoodu a Československu vynesl miliony dolarů.

Článek

Po smrti inženýra Boublíka ale jeho rodina žádné velké peníze nezdědila. Proč? A kdo Boublíka odvedl osudné noci do pokoje a zamknul ho tam? Měl tajnou milenku? Po odpovědích na tyto otázky po letech pátráme přímo na místě tragédie s jeho dcerou Zuzanou.

„To je totální podvodnice u mě. Špinavá zlodějka, podvodnice, hnusná osoba. Prostě využívá lidi, kteří potřebují pomoct proti někomu jinému a tohleto udělá.“ Tato ostrá slova Petry Jandové jsou adresována v druhé reportáži bývalé advokátce a soudkyni Okresního soudu v Ostravě Věře Skařupové.

Právě život paní Jandové tato právnička doslova obrátila vzhůru nohama, zcela bezelstně totiž na doporučení svého známého požádala v roce 2014 právě JUDr. Skařupovou o právní pomoc při řešení dědictví po otci. Do její advokátní úschovy tak vložila veškeré peníze, co měla – 400 000 korun. V domnění, že jí je paní doktorka po několika měsících zase vrátí. Vystřízlivění ze snu bylo ale nad očekávání tvrdé.

Komentátor Alexandr Mitrofanov se ve své glose tentokrát zaměřil na současný stav uvnitř kdysi významné politické strany, České strany sociálně demokratické.

Profesor Jan Pirk se tentokrát ve své glose věnuje zákonu č. 48 z roku 1972, který říká doslova – pojištěnec má právo na poskytnutí hrazených služeb v rozsahu a za podmínek stanovených tímto zákonem, přičemž poskytovatel nesmí za tyto hrazené služby přijmout od pojištěnce žádnou úhradu.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované