Hlavní obsah

Tramtarie chystá on-line obnovenou premiéru Madisonské cesty

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Olomoucké Divadlo Tramtarie připravuje divákům obnovenou premiéru milostného dramatu Madisonské cesty v on-line podobě. Drama mělo premiéru letos 6. března. Kvůli koronaviru se odehrálo pouze dvakrát.

Článek

Kvůli koronavirové epidemii se neuskutečnila ani obnovená premiéra plánovaná na 21. října. Divadlo se proto rozhodlo převést představení do virtuálního prostoru. „Po své premiéře na začátku března 2020, tedy těsně před prvním uzavřením divadel, způsobila tato autorská inscenace nebývalý ohlas v řadách diváků i odborné veřejnosti. Jsme tedy rádi, že právě tuto dojemnou love story můžeme našim divákům přinést a zpříjemnit jim tak nelehkou dobu, ve které se nyní všichni nacházíme,“ uvedl autor a režisér inscenace Vladislav Kracík.

Madisonské cesty byly v pořadí třetí premiérou loňské sezony Tramtarie. Inscenace je podle tvůrců vztahovým a milostným dramatem, které se inspiruje ve slavném příběhu a je jeho volným pokračováním. „Madisonské cesty jsou komorní inscenací šitou na míru intimnímu prostoru Divadla Tramtarie a z tohoto důvodu se neuváděla během letních venkovních festivalů. Diváci teď tedy budou mít exkluzivní možnost tuto novinku zhlédnout v ještě intimnějším prostoru svého domova,“ doplnil Kracík.

Do on-line podoby v nejvyšší kvalitě se rozhodla na konci října Tramtarie převést již svůj největší hit z první vlny pandemie s názvem Láska za koronu. Derniéra inscenace hrané s velkým úspěchem na venkovních jevištích se sice uskutečnila v srpnu, divadlo se však i vzhledem k aktuálnosti tématu rozhodlo k autorské komedii vrátit. „Po úspěšné komedii Láska za koronu se tedy jedná o další on-line inscenaci v té nejvyšší kvalitě natočené na několik kamer, která divákům nabídne plnohodnotný divadelní zážitek a rozšíří nabídku on-line inscenací,“ doplnila mluvčí divadla Tereza Matějková.

Záznam inscenace Madisonské cesty uvede Tramtarie ve Full HD kvalitě ve spolupráci se společností George Vision. Záznam bude pro diváky k dispozici na webových stránkách divadla www.divadlotramtarie.cz.

Reklama

Doporučované