Hlavní obsah

Třebíč bude v aukci prodávat pozemky pro bytové domy za asi 28 milionů korun

Foto: Profimedia.cz

Třebíč.

Reklama

Třebíč bude v elektronické aukci prodávat tři stavební pozemky pro stavbu šesti bytových domů v Modřínové ulici. Vyvolávací cena je úhrnem stanovena na takřka 28 milionů korun.

Článek

„Vzniknout má až 200 nových bytů,“ řekl starosta města Pavel Pacal.

Aukce se zřejmě uskuteční v březnu příštího roku. Pozemky o přibližné velikosti mezi 2800 a 4000 čtverečních metrů se budou dražit samostatně. Stát na nich má kromě domů také infrastruktura včetně chodníků, parkovišť, osvětlení či podzemních kontejnerových stání na tříděný odpad. Infrastrukturu pak bude muset developer převést bezplatně do majetku města. Bytové domy musejí být zkolaudované do konce roku 2026.

Pozemky stojí v jižní části Modřínové ulice. Ve vlastnictví města zůstane ještě jeden stavební pozemek, na kterém by podle starosty mohl v budoucnu stát dům s byty zvláštního určení nebo domov seniorů. V severní části stejné ulice chce město s asi 36.000 obyvatel postavit vlastní bytový dům se sociálními byty, na který získalo dotaci. Náklady budou asi 62 milionů korun. Stavba má začít v dubnu příštího roku. Pro bytové domy má město vyhrazeny i další pozemky mezi Vltavínskou ulicí a ulicí Na Hvězdě.

Reklama

Související témata:

Doporučované