Hlavní obsah

Trip skončil. Manažer musel odejít, protože bral drogu z éry hippies

Foto: Shutterstock/Microgen

Ilustrační foto.

Reklama

Marketingová společnost Iterable propustila svého generálního ředitele za to, že během práce bral malé dávky LSD.

Článek

Americký marketingový startup Iterable v pondělí propustil svého generálního ředitele za porušování vnitřních pravidel společnosti. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Odvolaný šéf a spoluzakladatel Justin Zhu uvedl, že důvodem k jeho propuštění byla skutečnost, že před jednáním v roce 2019 užil nelegální látku LSD. Zhu uvedl, že experimentuje s užíváním miniaturního množství látky –⁠ takzvané mikrodávkování prý posiluje schopnost soustředění.

Spoluzakladatel firmy Iterable Andrew Boni v emailu pro své zaměstnance uvedl, že se představenstvo rozhodlo generálního ředitele odvolat kvůli blíže neurčenému porušení zásad a hodnot společnosti. Novým šéfem se stává právě Andrew Boni.

„Zhuovo chování podlomilo důvěru představenstva v jeho schopnost vést společnost do budoucna,“ uvedl Boni v emailu pro zaměstnance. Propuštěného šéfa ale také označil za světového inovátora a kreativního myslitele, jehož vize a vášeň zůstanou zakořeněné v chodu firmy.

Startup Iterable vznikl v roce 2013. Rychle začal přitahovat investory a zákazníky, k nimž patří i rozvozová společnost DoorDash nebo realitní firma Zillow. Hodnota startupu nyní dosahuje dvou miliard dolarů.

Přestože je užívání psychotropních látek pro veřejnost kontroverzní záležitostí, v posledních letech se o jejich účinky začínají zajímat nejen vědci a lékaři, ale i zaměstnanci některých firem sídlících v kalifornském Silicon Valley.

Mezi příznivce halucinogenu LSD patřil i Steve Jobs, zesnulý zakladatel technologické společnosti Apple. „Užití LSD bylo hlubokým zážitkem, jedním z nejdůležitějších v mém životě,“ prozradil svému životopisci.

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) nyní testuje například euforickou látku MDMA, známou hlavně z klubové scény coby extáze, jako možný lék na posttraumatickou stresovou poruchu. Český Národní ústav duševního zdraví zkoumá potenciál psilocybinu, halucinogenní látky z lysohlávek, pro léčbu klinické deprese.

Reklama

Doporučované