Hlavní obsah

Trump má další problém, nutil k sexu vdanou ženu. Nejsem horší než Clinton, vzkázal

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Nahrávka zveřejněná Washington Post, na které se Donald Trump (video: Nela Vejvodová).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Republikánský kandidát na prezidenta se omluvil za své výroky z jedenáct let starého videa, které nyní zveřejnil Washington Post.

Článek

Donald Trump je znovu terčem kritiky kvůli svému chování k ženám. Tentokrát je na vině videozáznam z roku 2005, který zveřejnil list The Washington Post.

Trump na něm popisuje, jak se pokoušel mít sex s vdanou ženou. Vychloubá se také, že ho ženy nechávají, aby je líbal a osahával, protože je slavný. „Když jste hvězda, nechají vás to dělat. Můžete dělat, co chcete," řekl a chvíli nato použil i vulgárnější výrazy.

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová tak podle agentury Reuters získala krátce před druhou debatou s Trumpem silnou munici pro předvolební boj. Záznam označila za „odporný". „Nemůžeme dovolit, aby se takovýto muž stal prezidentem," uvedla na svém twitterovém účtu.

Trump se posléze za uvedené výroky omluvil, „pokud někoho urazily", a označil je za „žertování". Zveřejnění zmíněného záznamu podle něj „není nic jiného než jen odpoutávání pozornosti".

Zároveň se pokusil skandál obrátit proti Clintonové. „Řekl jsem nějaké hloupé věci," prohlásil na „omluvném" videu, které umístil na Facebooku. „Ale je velký rozdíl mezi slovy a jednáním jiných lidí. Bill Clinton ženy skutečně zneužíval," dodal. Tvrdil rovněž, že mu Clinton „na golfovém hřišti říkal mnohem horší věci".

V souvislosti s tím také obvinil Clintonovou, že „oběti" svého muže „zastrašovala, napadala a šikanovala".

Trumpovy výroky z videozáznamu odsoudil mimo jiné i republikánský šéf americké Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Trump byl již dříve kritizován za sexistické a ponižující výroky na adresu žen, poznamenala agentura Reuters.

Clintonová se v noci na pondělí utká s Trumpem ve druhé ze tří předvolebních debat. První debata měla rekordní sledovanost a podle většiny Američanů v ní zvítězila Clintonová.

Reklama

Související témata:

Doporučované