Hlavní obsah

Trump na Twitteru setřel poslance, který řekl, že neuznává jeho vítězství

Trump se obořil na kongresmana Lewise

 

Reklama

Černošský kongresman John Lewis, ikona amerického hnutí za lidská práva, dostal od nastupujícího prezidenta ostrou odpověď.

Článek

Nově zvolený americký prezident Donald Trump poslal na Twitteru ostrou odpověď černošskému kongresmanovi Johnu Lewisovi, který je ikonou amerického hnutí za lidská práva.

Lewis dal veřejně najevo, že pro něho Trump není zákonným prezidentem.

„Nepovažuji zvoleného prezidenta za zákonnou hlavu státu," prohlásil Lewis v televizi NBC. „Myslím, že Rusové tomuto muži pomáhali ke zvolení, že se podíleli na likvidaci kandidatury Hillary Clintonové," uvedl.

Trump na Twitteru na Lewisovo prohlášení reagoval ostře. Poslanec by měl podle něj „věnovat víc času správě svého volebního okresu, který je v příšerném stavu, rozpadá se a je zamořen zločinem, než aby si lživě stěžoval na volební výsledky. Jen se mluví, mluví a mluví - žádné skutky nebo výsledky. Smutné!" napsal prezident.

Lewisův volební okrsek zahrnuje centrální část Atlanty, hlavního města státu Georgia.

Lewis byl do amerického Kongresu zvolen šestnáctkrát. Mnohými je považován za hrdinu, který byl před 50 lety na protestním pochodu v alabamském městě Selma těžce zraněn, když mu při brutálním zásahu příslušníci pořádkových jednotek prorazili lebku. Celý svůj život věnoval ochraně práv Afroameričanů.

Reklama

Související témata:

Doporučované