Hlavní obsah

Trumpova láska k vlajce, Napoleonův klobouk a kabelka jako umění

Den očima Martiny Spěváčkové.Video: Martina Spěváčková

 

Reklama

Jaké události přinesla středa s datem 20. června?

Článek

Americký prezident Donald Trump se během setkání na Kapitolu, kde obhajoval zpřísnění přistěhovaleckých předpisů, které povede k rozdělování rodin, s republikány příliš nemazlil. Nakonec ho ale asi nějaký cit zachvátil a rozhodl se obejmout americkou vlajku. Akorát se s vlajkou mazlil za doprovodu písně, jejíž text v češtině zní „pokaždé nedostaneš to, co chceš“.

Ještě ani nezačala a už je terčem vtipů. Řeč je o České poště, která má státu pomoci se sčítáním lidu v roce 2021. Na sociálních sítích si lidé z jejích služeb utahují ve stylu „to nás bude tak deset tisíc, ostatní nebyli doma“. Nebo že pošta dodá spíš statistiku prodaných losů a uložených dotazníků na přepážce, popřípadě, že půjde spíše o sčítání poštovních schránek.

Inspektoři životního prostředí během akce s názvem Sandokan spolu s celníky zkontrolovali téměř 2000 zásilek, přes 1200 cestujících a skoro 3000 zavazadel mířících do Vietnamu. Kromě živých zvířat zabavili inspektoři i zakázané výrobky jako zub a obratel vorvaně nebo výrobky s obsahem oleje z krokodýla či medvědí žluč a mošus, což je výtažek z pohlavních žláz asijského jelínka.

Investujete do luxusních kabelek? Podle expertky aukční síně Christie’s jste novodobými sběrateli umění. Ta britskému deníku The Telegraph prozradila, že tento druh předmětů jde na odbyt výborně. A jako důvod uvedla rostoucí poptávku po „uměleckých kouscích, které lze též nosit”.

Za devět milionů korun včetně aukční přirážky se v Lyonu prodal v dražbě dvourohý klobouk, který měl na sobě údajně francouzský vojevůdce a císař Napoleon Bonaparte při bitvě u Waterloo. Informaci přinesla francouzská média.

Reklama

Doporučované