Hlavní obsah

„Tvoje věty nemají začátek ani konec!“ Natočili jsme Bartoše, jak se učí mluvit

Neboli Václava Dolejšího: S kamerou jsme sledovali opozičního lídra Ivana Bartoše. Co je podle kolegů jeho největší slabinou?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Uvidíte Ivana Bartoše, jak trénuje trpělivost a srozumitelnou řeč. Jeden z adeptů na post příštího premiéra také přemýšlí, jak oslovit starší voliče, kteří Pirátům nerozumí.

Článek

„Znovu! Zkus to znovu a dělej tečky. Jinak jsou to pořád ty tvoje nekonečné nečleněné věty, které nemají ani začátek, ani konec,“ zlobí se tajemník pirátského poslaneckého klubu Matouš Vanča na stranického šéfa Ivana Bartoše.

Vanča, jenž kromě jiného vystudoval také herectví, zrovna v pravidelném rétorickém cvičení učí pirátského předsedu to, co podle kolegů nejvíc postrádá. Mluví podle nich jako kulomet. Dělá neustále odbočky. Nedokáže se držet jednoho tématu.

Charismatický Ivan Bartoš je v čele koalice Pirátů se Starosty jedním z adeptů na vítězství v říjnových sněmovních volbách, a tudíž i kandidátem na premiéra.

Už ale ví, čím porazí ve volbách Babiše? „Já jsem dřív dělal judo. To je jemná cesta, jak může slabší porazit silnějšího, který je zbrklý; stačí mu jen dát prostor, aby vám tam sám nakročil do pádu,“ říká Bartoš v pražské Stromovce, kam třikrát týdně chodí brzy ráno trénovat kondici – a také trpělivost.

Čtyřicetiletý politik je pořád samý vtípek, až člověka napadne, zda si naplno uvědomuje, co ho v případě vítězství čeká: zadlužený stát, rozhádaná země, velká očekávání rychlé změny… „Jako že to je mission impossible? Když jako politik žijete na hraně průšvihu, do kterého se řítíte, tak vás to baví,“ odvětí Bartoš.

Více v dalším díle pořadu Neboli Václava Dolejšího. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované