Hlavní obsah

15 nejhorších slovních spojení, která uslyšíte v kanceláři

Foto: SAP Services

I když zaměstnanci pracují na dálku, používání slangu se ve vzájemné komunikaci nevyhnou.

Reklama

I když se lidé přesunuli z kanceláří domů, vzájemné komunikaci se nevyhnou. Společnost Statista dala dohromady 15 slov kancelářského slangu, která jsou mezi zaměstnanci nejméně oblíbená.

Článek

Pandemie sice zahýbala kancelářským životem v mnoha ohledech, ale jednu věc nezměnila. Neumožnila pracovníkům uniknout kancelářskému slangu.

I když zaměstnanci pracují na dálku, mnoho z nich stále musí komunikovat se svými šéfy alespoň prostřednictvím e-mailu, nebo videohovorů přes Teams, Slack nebo Zoom. Kancelářskému žargonu se tedy nevyhnou. Některé fráze mají tendenci dostat se lidem pod kůži více než jiné.

Německá společnost Statista, která se specializuje na tržní a spotřebitelská data, vybrala 15 nejhorších slangových slov, která kancelářští pracovníci používají. Anketu provedla předloni mezi 1000 zaměstnanci ve Spojených státech.

Jako nejvíce nenáviděné slovo se mezi kancelářskými pracovníky jeví „synergie“ neboli spolupráce. Tento termín nesnáší 4,29 procenta lidí. Příliš daleko od spolupráce není ani spojení „týmová práce“, kterou nemá rádo 3,43 procenta pracovníků.

Na třetí příčce se umístila fráze „navázat s někým kontakt“, se kterou má problém 2,08 procenta lidí. 1,96 procenta zaměstnanců se nelíbí, když od šéfa uslyší, že stanovuje „vyšší cíle“, nebo že mají „myslet kreativně“ a „pracovat tvrdě“ (1,72 procenta).

Ve druhé polovině žebříčku se umístily fráze jako „osvědčený postup“ nebo „změna přístupu“, které nesnáší 1,47 procenta zaměstnanců. Slova „pokračuj v dobré práci“ se nelíbí 0,98 procenta lidí.

Pokud pracovníci uslyší větu, kde se vyskytuje „na konci dne“, staví se k ní negativně 0,86 procenta lidí, stejně jako aby něčemu dávali „110 procent“, nebo že „je něco tak, jak to je“. Až poslední příčku si zasloužil anglický idiom „circle back“, který v překladu znamená, aby se pracovníci k něčemu vrátili.

Reklama

Doporučované